LCD Mascom MC26W11
Moderátor: Moderátoři
Tak se mi podařilo opravit ten standby zdroj. Byl to TEA1533 a odpor v primáru a odpor sledování špiček na primáru. Po výměně již začala svítit červená led stand-by. Avšak při spuštění dioda parkrát zabliká a potom pohasne svit a to je vše. Měřením jsem zjistil, že místo 16v je tam 14V a místo 6V jsou tam 4V. Předpokládám, že se vůbec nespustí elektronika protože ty 4V jsou málo. Teď by mne ale zajímalo, jestli jste někdo zkoušel spusti zdroj s elektronikou a odpojeným invertorem. Nejsem si totiž jist zda tyto zdroje snesou chod bez zátěže nebo zda jste řešili místo invertoru nějakou zátěž. Nejsem si totiž jist další závadou ve zdroji a to ještě takouvou že snižuje napětí o 2 V , spíš mi to přijde jako nadměrná zátěž. Proti tomu ale hovoří to že se zdroj nijak nehřeje. Problém je, že nevím zda je ten 16 a 6V zdroj propojeni s napájením invertoru. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík za každý nápad
To by vysvetlovalo prečo pri vyššej zaťaži ako 200mA trafo prestane pískať (vyššie sytenie trafa sposobí aj vyššeňie napatie pomocného vinutia)
Ale či je to pískanie príčina že sa pomerne často prerazí ten obvod to neviem.