PT92, problém se zdrojem

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

Burajko píše:Daj radsej na 2KV,aj tak su dost chabo dimenzovane...Ja som mal na 99% prerazene tie modre.

A když dáš na 3kV ještě lépe - lepší předimenzovat, než poddimenzovat - zvláště při kvalitách těch "lentilek" (jak ses mohl přesvědčit).

Ale ještě malá připomínka: celou dobu, co si tu ve vlákně dopisujete, tak se o součástkách vyjadřujete jen pod jejich "pozičními čísly" (bez hodnot) - ale tady nakonec napíšeš toto:

MilanCZ píše:RKS proměřeno, zjištěn vadný kondík 2,2n/2kV.. Takovej hajzlík a co mě natrápil.. Děkuju za pomoc :) :) :marlboro:

Nemyslíš, že mělo být spíše uvedeno toto: ... zjištěn vadný kondík CD27 (2,2n/2kV), ať to nemusí každý dohledávat? Já vím, že kondů 2n2/2kV nebude v ŘKS tucet, a že tak jak jsem ho dohledal já, tak si ho může najít každý - ale "správné info" mělo vypadat tak jak jsem napsal :roll:
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od MilanCZ »

o.k., polepším se. Jinak na tom audiu je v háji IA01 (TDA2616) :opravar:
Burajko

#18 Příspěvek od Burajko »

KOKUN nechcem provokovat,vino pijes a vodu kazes:
v amat. sekcii TV DIGIHOME si pisal: "Když máš ten FET i síť. ellyt dobrý, co C819 - ("lentilka") paralelně k němu - ono tam toho totiž moc není, co by mohlo být ve zkratu."

Inak nic v zlom:
ale vyskusam sa polepsit :wink:
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
kokun

#19 Příspěvek od kokun »

Abych pravdu řekl, teď jsem tě nepochopil - myslel jsi tím toto? (tady jsem přeci uvedl "poziční číslo" C819 !!) :roll:
Pokud jsem tvou kritiku nepochopil, tak to napiš lépe - já taky nejsem neomylný a oprávněnou kritiku přijat umím.

Já jsem jenom upozornil, že měl uvést právě to poziční číslo (v jeho případě to CD27) - ta hodnota už není důležitá - tu přečteš. Ale když někdo napíše třeba jen "rezistor 15K" - tak takových v telce najdeš třeba 10ks.
Takže: podle pozičního čísla může být ta hodnota pouze jedna - ale podle hodnoty může být pozičních čísel 10 :roll: :cry:
A k tomuto bylo směrována ta moje "malá připomínka" - už si rozumíme :?:
Honza - kokúň

#20 Příspěvek od Burajko »

Podla tohto prispevku:

"Nemyslíš, že mělo být spíše uvedeno toto: ... zjištěn vadný kondík CD27 (2,2n/2kV), ať to nemusí každý dohledávat?"

Je tam udane pozicne cislo a hodnota,tak by to malo byt spravne.Vela hodnot zalezi aj od modifikacii chassis (ina obrazovka tym padom in trafo....atd.)

Neber to ako utok na tvoju osobu ,nebol to moj umysel. :wink:
MilanCZ

#21 Příspěvek od MilanCZ »

Abych nenarušil vaši výměnu názorů, tak se vrátím k tomu audiu. IA01 vyměněn, přesto stále jde pouze levý kanál. Měřil jsem vstupy a výstupy zmiňovaného TDAčka, napájecí napětí vč. polovičního jsou také, vše jak má být, jen stále hraje L strana, při záměně repro (kdyby byla P strana vadná) hraje P strana, nikoli obě. Čím to může být? Díky.
Burajko

#22 Příspěvek od Burajko »

Zmeraj skopom vyvody 60,61 na I303.A co balance v menu?
MilanCZ

#23 Příspěvek od MilanCZ »

Myslel si určitě I302 - scop bude v úterý, jinak na vyvážení se nedostanu, nemám origo DO a ten UNI to neumí :(. Nedá se ten I302 vyresetovat, pin 20? Jinak když propojím RA12 s RA09 (JA02), tak mono funguje.
Burajko

#24 Příspěvek od Burajko »

Mas pravdu myslel som I302.Ten bude mat asi odfajceny hardver...A co ten vazbovy kondik C352(2.2uF/50V) a blokovacka C350(10nf/50V) ? Zmeraj vyvody I302 60,61 oproti zemi a plusku ohmetrom.
MilanCZ

#25 Příspěvek od MilanCZ »

naměřeno: C352 - 2uF, C350 - 10n, dále pin 60,61 proti zemi oba 3,3 MOhm, proti + když mám + (ohmetru) na + (pin 64) tak oba 2,4 MOhm, a když mám - (ohmetru) na + (pin 64) tak oba 3,3 MOhm. Doufám, že je to srozumitelné..
Burajko

#26 Příspěvek od Burajko »

Tak asi budes muset pockat na ten skop a IR.

Vlákno bylo pročištěno a zdržte se zbytečných citací, děkuji. Killroy
MilanCZ

#27 Příspěvek od MilanCZ »

Taky si myslím, takhle je to funkční a přitom to nefachá :cry:
MilanCZ

#28 Příspěvek od MilanCZ »

Burajko píše:Zmeraj skopom vyvody 60,61 na I303.A co balance v menu?

Tak jsem se konečně dostal zpět k audiu a výsledek následující: I302 - pin 60 bez signálu, pin 61 o.k. Změřil jsem ještě výstupy pro scarty SC1OUTL/R (pin 47,48) a SC2OUTL/R (pin 51,52) - v pořádku. Napadlo mě, protože scart 2 není zapojen, použít tyto výstupy pro vstup do zesilovače IA01 :roll:
Burajko

#29 Příspěvek od Burajko »

Len ci ti pojde regulacia hlasitosti...A co to dialkove?
MilanCZ

#30 Příspěvek od MilanCZ »

Tak to nemám, ale nevěřím tomu, že by to bylo stažené. Podle blok. schéma I302 má další výstupy na sluchátka, AUX, Line-OUT a když tyto změřím, jdou vždy L i P. A ta regulace hlasitosti jde podle mě na pin 60,61 pro výstup do zesilovače a na pin 57,58 pro výstup na sluchátka. Jediné co má výstup do zesilovače je automatická regulace hlasitosti. Možná se pletu, ale ze schéma to tak asi bude. :?
Přílohy
blok.GIF
(19.71 KiB) Staženo 118 x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“