Nabíječka z PC zdroje
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Při začatku nabíjení do baterie jde proud mnohem větší, než je nastaven potenciometrem(místo 4,4A tam valí treba 8A)
Horší je ale to, že nabíjí třeba jen 30 minut, pak se přepne do udržovacího režimu a betrie je stejně nenabitá....
Měřil jsem špičky nabíječky, ty opravdu vylítnou na 14,4V, v tu chvíli se ale nabíječka přepne do udržovacího režimu i kdyz na baterii je efektivních pouhých 13V.
Nemohla by tato malá zrada být odporem R1, který nemám 0.082ohm ale 0.1ohm? je to rozdíl 18 setin ohmu, ale chová se to jako dělič, může to způsobovat takový nekalosti?
Podotknu ještě, že jsem byl přinucen změnit kapacitu C1 a C2 na 10uF kvuli kmitání zdroje....
Díky za reakce....
//edit by Mach3D:
K odporu jsem připojil paralelně další a dostal hodnotu 0,09ohm, zkrátil vodiče na 1,5m z puvodních 2.5m i když to je 2,5mm Cu.
Zdá se, že se nabíječka umoudřila, on je taky velký roždíl nabíjet autobaterii a gelovou baterku do UPS, chovají se trochu jinak.(na testy mám právě gelovku)
Zjistil jsem, že přívodní napětí do plošného spoje z5né vazby je 14,4V při zátěži, ale na baterii, takže na výstup z plošňáku je o cca 0.3-0.8V méně, proto je baterie nenabitá, ale přídavná destička již přepla do udržovacího režimu.....
Nemáte někdo radu, ja nahnat pár desetin voltu v těch ztrátách? řešil to někdo?
- nightstalker
- Kontaktovat uživatele:
http://img89.imageshack.us/img89/1417/img3793p.jpg
Vizuálně zkontroluj , jestli nemáš např. přepólované diody, jiné hodnoty odporů, přerušený/zkratovaný pl. spoj.... Samosebou si myslíš, že máš všechno správně, jenže kdyby to tak bylo, tak sem nepíšeš. Takže buď pečlivý.
Když na nic nepřijdeš, pak měř pracovní body na obou deskách, porovnávej a hledej hrubé rozdíly.
Funguje ti plynulé omezení proudu pomocí P1?