Projekční televize SAMSUNG, rozplizlá červená

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dalik

Projekční televize SAMSUNG, rozplizlá červená

#1 Příspěvek od dalik »

Dostal jsem se k projekční televizi Samsung, typ SP-43T7HV. Televize měla velmi rozostřený obraz (nevím, zda do ní někdo vrtal přede mnou). Obraz se mi podařilo na modré i zelené perfektně zaostřit trimry (vypadají jako ty na běžném VN trafu) ale červená barva je silně rozmázlá - spíše je to červený flek přes celou obrazovku a je tam nějaký náznak stínu podle obrazu. I při pohledu přímo do trysky je na zelené a modré perfektní obraz, na červené není vidět téměř nic, jen červený svit.
Zatím jsem zkoušel:
- prohodit vývody k jednotlivým "tryskám" ode dvou obvodů STR (které jsou pravděpodobně tříkanalové zesilovače a řídí asi vychylování) a červená je pořád špatná, zkusil jsem vyměnit i IO TDA 6111Q na desce co je na patici červené "trysky" a pořád stejné.
Můžete mi prosím zkusit poradit co dál, nakopnout správným směrem? Může být i vadná ta červená "tryska" (obrazovka)?
Rád bych to nějak rozchodil, TV má pip, umí zobrazit 9 programů, má dolby surround prologic, 100hz atd...
Díky za rady!
Dalik
Líp už bylo.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Chtělo by to fotky.
prextid
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od prextid »

vymen tie str (linky sedia)?
cikan

#4 Příspěvek od cikan »

Hola,
podívej se na typ chassis, mám na HDD :
J54A(P)
J54A(P)C1.5
J54A(P)C2.0
tomu odpovídají modely :
SP43T7 - HPX/XEC,HPX/BWT,HPS/XSV,HF1X/BOD,HF1X/EUE

pokud se něco hodí, hodím to na rapida
dalik

#5 Příspěvek od dalik »

Diky za rady i za nabidku schematu, bohuzel nemuzu nikde typ chassis najit. Kazdopadne, mam jeste jeden dotaz. Vcera jsem prehodil (mezi sebou-na vyzkousetni) ty dva obvody STP. Televize po zapnuti najela stejne jako pred tim, cervena byla totalne rozplizla, takze temi obvody to taky nebude.

Nicmene, zkusil jsem doostrovacim trimrem cervenou barvu doostrit, ale pri vytoceni trimru doprava se nekolikrat silne zablesklo na pati¨ci cervene obrazovky a tv zhasla. Nyni nejde obraz, zvuk jde, obrazovky zhavi, ale asi nejde VN (nemel jsem bohuzel cas vice zkoumat).

Cim to muze byt, ty vyboje? A co asi mohlo odejit, vn trafo nebo tranzistor pred nim? Diky za rady.
Líp už bylo.
tornado6

#6 Příspěvek od tornado6 »

Dalik neviem ako ti poradiť ale jedine tak že to budeš musieť pomerať či VN trafo alebo trand, na dialku netuším. :roll:
PS: tým štelovaním si asi pridal na červenej priliš a mohlo dojsť k prierazu neviem projekčnu TV som ešte nerobil neviem ake su tam napetia na RGB konci daj pripadne dolu paticu z obrazovky a pomeraj či nie je niečo v skrate
Naposledy upravil(a) tornado6 dne 08 dub 2009, 19:29, celkem upraveno 1 x.
dalik

#7 Příspěvek od dalik »

tornado6 píše:Dalik neviem ako ti poradiť ale jedine tak že to budeš musieť pomerať či VN trafo alebo trand, na dialku netuším. :roll:

Diky, to samozrejme promerim, spise by me zajimalo, proc doslo k tem bleskum... :-O
Líp už bylo.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Nemas nahodou zvod v tej patici?
tornado6

#9 Příspěvek od tornado6 »

PS: tým štelovaním si asi pridal na červenej priliš a mohlo dojsť k prierazu neviem projekčnu TV som ešte nerobil neviem ake su tam napetia na RGB konci daj pripadne dolu paticu z obrazovky a pomeraj či nie je niečo v skrate
:roll:
PavelN

#10 Příspěvek od PavelN »

U nás v práci se dělali asi 3 kousky co si kdysi dotáhl bazarista z německa a musela se měnit na kapalina na tý obrazovce(má také svoji živostnost) ale u obou kusů byla v háji modrá a koolega měl známého který renovuje obrazovky(proudovým šokem odbourá vrstvičku z katod-viděl jsem to teda jenom jednou, ale úspěšnost je prý tak na 60-70%, ale také to nemusí přežít)-většinou po této akci ukazuje jako nová
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Habesan »

PavelN píše:renovuje obrazovky, ale úspěšnost je prý tak na 60-70%, ale také to nemusí přežít

Tenhle postup se nějak jmenuje. Obvykle když to slovo slyším, je vysloveno s opovržením.
Návštěvník

#12 Příspěvek od Návštěvník »

1. nevytekl ti z obrazovky olej ?
2. pokud ano zahodit
3. nehrabat na ug2
4. svod nebo zkrat na patici
5. skontroluj jestli někdo netočil ostřením na čočce
6. koncák na R desce obrazovky ?
7. zmačkni mute 183
8. pověz víc a dej sem fotku
Návštěvník

#13 Příspěvek od Návštěvník »

jo a taky odcházejí ty kostky s trimrama :) blbé je že i kdybys to rozběhal tak ten obraz bude fakt zlej hnuj
soucek

#14 Příspěvek od soucek »

Ahoj, setkal jsem se s touto závadou - nahoře prohnutý obraz. Ještě jsem pořádně nekoukal, jestli někde nekape z některé obrazovky. Mohl by mi někdo poradit ? Fotky jsou tady: http://img.enter4u.eu/PICT2781f7qt.JPG
http://img.enter4u.eu/PICT2776fde8.JPG
Burajko

#15 Příspěvek od Burajko »

Ak je to samsung ,tak to vyzera na tie str-ka.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“