kamarát mi priniesol tuto TV SONY s tým že bola v dvoch servisoch a všade povedali že je vadne VN trafo a že to sa dnes už nevymiena a je to nerentabilné. kamarát to doma otvoril a vybral trafo von, potom to doniesol mne nech mu ešte poodpajam ostatné vodiče a založím nové VN trafo a zapojím. nové VN trafo bolo objednané ako origo SONY service parts u TS NOVA. premeral som "smetí" okolo VN trafa všetko (odpori a diody) je v poriadku. dnes som osadil trafo a TV zapol , TV naskočila zvuk naladenej stanič nabehol ide v pohode, obrazovka žhaví rozmer vertikalu asi OK zormer horizontalu špatný po oboch stranách obrazovku rovnomerne zúžený. obraz žiaden. (akokeby to bolo v móde AV) asi žiaden RGB signál.
trafo došlo kompletné ale bez jedneho vodiča ktorý na pôvodnom VN trafe vychádzal z boku trafa ihned vedla regulatora SCREEN, nahradil som ho (vyrobil si ho) dufam že je to OK ak nie zajtra donesie kamarát ten pôvodný, neviem prečo ten vodič nebol dodaný od výrobcu spolu s trafom. (vyrobený je ten červený vodič vedla regulatora SCREEN
mali ste niekdo nejakú podobnú závadu. v mnohých príspevkoch na EB som sa dočítal že vada trafa zvikne zobrať do neba aj CPU alebo pamäť.
foto
DPS obrazovky pohlad na spoje petice obrazovky
diky za pripadné rady