SMD kondenzátor

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tulpas

#16 Příspěvek od tulpas »

Tak řeknu že to nejde a je to ne. Není třeba to dále rozebírat, jdu shánět multimetr. Díky
fero7

#17 Příspěvek od fero7 »

tulpas píše:A je tu někdo kdo mi to řekne bez nějákých připomínek prosím, Píšu tady asi z nějákého důvodu ne že bych chtěl aby si ze mě lidi dělali prdel.
Momentální podmínky jsou téměř nulové, investovat do drahého multimetru kvůli čtyřem součástkám se mi nechce. Tak bych se chtěl dostat k cíli pro mě nejjednodužší a nejlevnější cestou.

Problem je v tom, ze Ty nieco chces a to z nejakeho dovodu. Ale ten nechces nikomu prezradit. Pritom ocakavas ze pol CSSR bude v pohotovosti a predbiehat sa v radach.
Neviem ci tieto SMD-cka su v nejakom zariadeni alebo pristroji. Pretoze v tomto pripade aj ak zmeras ich hodnotu, nebudes vediet ci je spravna.
Ak si tie 4 SMD-cka niekde nasiel a chces ich pouzit alebo ..... tak najjednoduchsia a najrychlejsia metoda je naozaj ich priame meranie. Jednoducho najdi niekoho kto ma merak. Nejakeho opravara, amatera, technika, predajnu, ......
(P.s.Mozno existuju nejake ine metody merania kapacity: napr. merat polcas rozpadu a potom ....., ale to pre Teba urcite nebude schodnejsia cesta).
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

Jak to že nejde pomocí barometru zjistit výšku budovy ? Vím nejméně o třech metodách :roll: .
tulpas

#19 Příspěvek od tulpas »

Problem je v tom, ze Ty nieco chces a to z nejakeho dovodu. Ale ten nechces nikomu prezradit. Pritom ocakavas ze pol CSSR bude v pohotovosti a predbiehat sa v radach.
Neviem ci tieto SMD-cka su v nejakom zariadeni alebo pristroji. Pretoze v tomto pripade aj ak zmeras ich hodnotu, nebudes vediet ci je spravna.

To je uplně jedno kde ta součástka je (v obvodu nebo jen hozena na stole), já se ptal na způsob jak zíjstit její kapacitu. Všichni si hrajou na chytráky a mají milion výmluv proč nejde pomoct.

Jak to že nejde pomocí barometru zjistit výšku budovy ?

Na to jsem vůbec nereagoval
Maskot

#20 Příspěvek od Maskot »

tulpas píše:... se ptal na způsob jak zíjstit její kapacitu....

Na takto jasnou otazku je jasna odpoved-zmerenim.
tulpas

#21 Příspěvek od tulpas »

Na takto jasnou otazku je jasna odpoved-zmerenim.

Vlastně jo, asi máš pravdu. hned se do toho pustím.
8O
Sendyx

#22 Příspěvek od Sendyx »

Odpovědí už několik dostal, ale dělá čest svému jménu :wink:
tulpas

#23 Příspěvek od tulpas »

Nedostal jsem jedinoou rozumnou odpověď kromě přímého změření multimetrem a to jsem říkal že nemám. Pak už následovaly jen kraviny.
A nenech se mást jménem. Taky neznáš vše.
Sendyx

#24 Příspěvek od Sendyx »

Kromě multimetru s měřením kapacity se dá měřit i jinak, a už dávno jsi to mohl mít změřené. :roll:
Maskot

#25 Příspěvek od Maskot »

Muzes to v jistem pripade zmerit i pomoci stopek a kondenzatoru o zname kapacite,nebo navinout civecku o zname indukcnosti,postavit oscilator zaznej ulovit pomoci treba radia a po pripojeni mereneho C zjistit zmenu f a spocitat hledanou kapacitu,muzes vzit zdroj str. napeti zapojit mereny C do serie se znamym odporem a pomoci ubytku napeti........metod je mnoho.Dalsi cesta tu take byla zminena,sdelit z ceho to je,je velka pravdepodobnost,ze to treba nekdo zna a odpovi.Pri svem stylu otazky se ale nediv odpovedim.
BIPOLAR

#26 Příspěvek od BIPOLAR »

tulpas píše:Tak řeknu že to nejde a je to ne. Není třeba to dále rozebírat, jdu shánět multimetr. Díky
Konečně něco rozumného, ale že to trvalo :cry: .
Odpovědět

Zpět na „Součástky“