SMD kondenzátor
Moderátor: Moderátoři
tulpas píše:A je tu někdo kdo mi to řekne bez nějákých připomínek prosím, Píšu tady asi z nějákého důvodu ne že bych chtěl aby si ze mě lidi dělali prdel.
Momentální podmínky jsou téměř nulové, investovat do drahého multimetru kvůli čtyřem součástkám se mi nechce. Tak bych se chtěl dostat k cíli pro mě nejjednodužší a nejlevnější cestou.
Problem je v tom, ze Ty nieco chces a to z nejakeho dovodu. Ale ten nechces nikomu prezradit. Pritom ocakavas ze pol CSSR bude v pohotovosti a predbiehat sa v radach.
Neviem ci tieto SMD-cka su v nejakom zariadeni alebo pristroji. Pretoze v tomto pripade aj ak zmeras ich hodnotu, nebudes vediet ci je spravna.
Ak si tie 4 SMD-cka niekde nasiel a chces ich pouzit alebo ..... tak najjednoduchsia a najrychlejsia metoda je naozaj ich priame meranie. Jednoducho najdi niekoho kto ma merak. Nejakeho opravara, amatera, technika, predajnu, ......
(P.s.Mozno existuju nejake ine metody merania kapacity: napr. merat polcas rozpadu a potom ....., ale to pre Teba urcite nebude schodnejsia cesta).
Problem je v tom, ze Ty nieco chces a to z nejakeho dovodu. Ale ten nechces nikomu prezradit. Pritom ocakavas ze pol CSSR bude v pohotovosti a predbiehat sa v radach.
Neviem ci tieto SMD-cka su v nejakom zariadeni alebo pristroji. Pretoze v tomto pripade aj ak zmeras ich hodnotu, nebudes vediet ci je spravna.
To je uplně jedno kde ta součástka je (v obvodu nebo jen hozena na stole), já se ptal na způsob jak zíjstit její kapacitu. Všichni si hrajou na chytráky a mají milion výmluv proč nejde pomoct.
Jak to že nejde pomocí barometru zjistit výšku budovy ?
Na to jsem vůbec nereagoval