Když digitronové hodiny, tak podle dobové dokumentace - obvody řady MH... a řízeny krystalem. Osobně považuji zobrazení sekund za zbytečné, pokud nejsou kombinovány se stopkami.
Stavebnicu uvedených hodín mám postavenú v dvoch verziách, s digitrónami Z570M a väčšími ZM1040. K tej prvej nemám výhrady, v tej druhej som dorábal novú dosku pre uloženie samotných digitrónov - na pôvodnej doske sa mi nepáčili vzdialenosti medzi dvojicami digitrónov - ale to sa netýka Tvojej budúcej stavebnice. Zapojenie obidvoch funguje na prvé zapojenie. Pre samotné riadenie času som použil modul DCF77, avšak ten sa nedá v mieste môjho bydliska veľmi aplikovať pre nedostatočnú kvalitu signálu, čo som v čase stavby hodín ešte nevedel. Takže použijem GPS modul. Ale predpoklad lepšieho signálu v mieste Tvojho bydliska predsa len je a to už pre samotnú vzdialenosť....ak sa dá, poraď sa s niekym skôr, ako objednáš modul... IN-18 sa z času na čas objavujú na E-bay, cena je poplatná záujmu o ne... myslím, že sa jedná s stavebnicu, ktorá je bezproblémová, rozmerovo vyhovujúca a samotná presnosť závisí od použitého prídavného modulu, či už DCF, alebo GPS.V obidvoch prípadoch získaš presnosť hodín, za ktoré "se nemusíš stydět"...
Stefan31
P.S. Procesor s programom je nutné objednať podľa použitého modulu...veľa zdaru
Trochu si přihřeji polívčičku. Našel jsem zajímavou stránku a na ní ještě zajímavější provedení hodin s jedním digitronem. http://www.micro-examples.com/public/mi ... ixie-clock Dostal jsem nápad, že když není po ruce digitron, udělám to s LED. Vyměnil jsem 74141 za 7447, vynechal součástky pro měnič, připojil jsem displej a nic. V manuálním provozu to jde, ale na DCF se nechytám. Přitom signál je dobrý, s jiným zapojením se modul chytne do 2 minut. Tady se sice tváří, že se chytil, ale čas je nesmyslný.
Nestavěl náhodou někdo tohle zapojení?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.