Digitronové hodiny, Pomoc při výběru + Sháňka digitronů IN18

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PedroSmouky
Kontaktovat uživatele:

Digitronové hodiny, Pomoc při výběru + Sháňka digitronů IN18

#1 Příspěvek od PedroSmouky »

vombat
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od vombat »

Když digitronové hodiny, tak podle dobové dokumentace - obvody řady MH... a řízeny krystalem. Osobně považuji zobrazení sekund za zbytečné, pokud nejsou kombinovány se stopkami.
stefan31

#3 Příspěvek od stefan31 »

Stavebnicu uvedených hodín mám postavenú v dvoch verziách, s digitrónami Z570M a väčšími ZM1040. K tej prvej nemám výhrady, v tej druhej som dorábal novú dosku pre uloženie samotných digitrónov - na pôvodnej doske sa mi nepáčili vzdialenosti medzi dvojicami digitrónov - ale to sa netýka Tvojej budúcej stavebnice. Zapojenie obidvoch funguje na prvé zapojenie. Pre samotné riadenie času som použil modul DCF77, avšak ten sa nedá v mieste môjho bydliska veľmi aplikovať pre nedostatočnú kvalitu signálu, čo som v čase stavby hodín ešte nevedel. Takže použijem GPS modul. Ale predpoklad lepšieho signálu v mieste Tvojho bydliska predsa len je a to už pre samotnú vzdialenosť....ak sa dá, poraď sa s niekym skôr, ako objednáš modul... IN-18 sa z času na čas objavujú na E-bay, cena je poplatná záujmu o ne... myslím, že sa jedná s stavebnicu, ktorá je bezproblémová, rozmerovo vyhovujúca a samotná presnosť závisí od použitého prídavného modulu, či už DCF, alebo GPS.V obidvoch prípadoch získaš presnosť hodín, za ktoré "se nemusíš stydět"...

Stefan31

P.S. Procesor s programom je nutné objednať podľa použitého modulu...veľa zdaru
ST78

#4 Příspěvek od ST78 »

V PE01/2008 máš taky jedny hodiny. Na webu je to třeba zde:
http://elbastl.sweb.cz/
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

Trochu si přihřeji polívčičku. :wink: Našel jsem zajímavou stránku a na ní ještě zajímavější provedení hodin s jedním digitronem. http://www.micro-examples.com/public/mi ... ixie-clock Dostal jsem nápad, že když není po ruce digitron, udělám to s LED. Vyměnil jsem 74141 za 7447, vynechal součástky pro měnič, připojil jsem displej a nic. V manuálním provozu to jde, ale na DCF se nechytám. Přitom signál je dobrý, s jiným zapojením se modul chytne do 2 minut. Tady se sice tváří, že se chytil, ale čas je nesmyslný.
Nestavěl náhodou někdo tohle zapojení?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“