9V aku- rozměry?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

9V aku- rozměry?

#1 Příspěvek od mi-ro »

Do mikroportů spotřebuju poměrně dost 9V baterií a tak jsem si pořídil akumulátory a nabíječ. To že nemají a ani nemůžou mít 9V chápu ale mám už asi tři typy a ani jeden mi nevleze do mikroportu, jsou až o 1mm na některý straně větší než aklalika. Je nějaký předepsaný rozměr? Jedem akumulátor jsem dokonce "odstrojil", omotal izolačkou a je v pohodě ale bacha na ty ostatní. Právě mají v LIDLU zajímavý nabíjecí články od AAA až po 9V za 90,-
..to bude jen ňákej odpůrek
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jirka »

Jestli je nějaký předepsaný rozměr, to nevím.
Ale mám nabíjecí AA GP 2700mAh a musel jsem kvůli nim brousit držák ve světle. Jsou totiž taky o trošku větší, než obyčejné (rozuměj nenabíjecí).
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Já ty Tronic ale velikost AA z Lidlu používám i ve foťáku již více než rok a je to zatím to nejlepší, co mám, I originál Sony byly horší a už jsem je musel dát jen do svítilny. Ty 9V jsem zatím nekupoval.
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

Divil bych se, kdyby EU zapomněla na normalizaci rozměrů u tak frekventovaného zboží, když myslí i na poloměr křivost i okurek a excentricitu hrušek.
Zeptal bych se prodejce, jestli je nabízený akumulátor elektrickou i rozměrovou náhradou primární 9V baterie a pak případně vrátit zboží.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Tie 9V vydrzia tak pol roka az rok - potom sa bud prerusia alebo vytecu.
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

rnbw píše:Tie 9V vydrzia tak pol roka az rok - potom sa bud prerusia alebo vytecu.
Ni Mh vytečou?
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ano, cinania zvladnu vsetko. Vytecene NiMH z Lidlu a vybuchujuce alkalicke AA clanky v dialkovom ovladaci k reprakom Genius.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

:(
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Vytecene 9V NiMH z Lidlu

Hledal jsem to Tvý nadávání k NiMH destičkovejm 9V z Lidlu.
Je to cca 3 roky, co jsem koupil tamtéž 4 ks Tronic 9V Block a nacpal je do:
GoldStar multimetru, Raytec infra teploměru, laser dálkoměru Leica Disto a nějakýho neznačkovýho multimetru za 220 kaček do montážní tašky. Když si vzpomenu, tak je dám tak 3-4x za rok nabít na nabíječku s konstantním zdrojem proudu 20mA a nechám je v ní přes noc 8-10 hodin. Ani jednou žádnej měřák nehlásil vybití baterky i když jsem pár a párkrát nechal multimetry zapnutý přes noc. Multimetry žerou málo, ty laserový měřáky několika řádově víc ale jen krátce když svítí laser.
2 dny je zkouším na procesorovce vybíjet proudem 30mA a kupodivu, všechny mají po tech letech stále minimálně 140 mAh (deklarováno 200mAh).
Tak nevím, jestli jsem měl kliku na kvalitnější kusy a nebo to je tím nabíjením pouze 0,1C ale já je nepovažuju za až tak velkej šmejd.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

On je kolikrát problém i z tužkovýma AA bateriema. Některý mají kratší "cuplík" na kladný straně a v některých výrobkách pak nefungují. nabíjecí 9V baterie nepoužívám, pouze 9V alkalický. Jednou se mi stalo, že den ze dne přestala fungovat. Když jsem ji rozkuchal, všiml jsem si, že jeden z těch 6-ti (asi) AAAA článků uvnitř se "otevřel".
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Já jsem koupil na zkoušku dva tyto akumulátory. Napětí opravdu dlouho drží něco kolem těch 9 V, viz datasheet. Rozměrově jsou úplně stejný, jak běžná devítivoltovka. Trošku žravější zařízení hlavně nehlásí tak brzo slabou baterku, jak při použití nenabíjecích. Takže za mě spokojenost, jen ta cena je trochu vyšší, ale to se časem vrátí.
Přílohy
DSC_0100.JPG
Sbastlená nabíječka s MAA723 :-)
(181.15 KiB) Staženo 67 x
TAKJAN

#12 Příspěvek od TAKJAN »

Nějakou úplně neznačkovou devítku NiMh používám v měřáku asi pět a ok
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Celeron: Predpokladam, ze Lidl pod svojou znackou predaval rozne druhy - asi podla toho, od ktoreho vyrobcu to bolo najlacnejsie. Ty si mal stastie, otec nie - jedna tusim vytiekla a druha sa prerusila.
PavelFF

#14 Příspěvek od PavelFF »

Taky nemám úplně dobrý pocit z lídlovských nabíjecích baterií TRONIC- těch zelených s údajně nízkým samovybíjením. Píšu údajně, protože jsem je nacpal do několika měřáků a do foťáku , které jsem ale nepoužíval a byly vypnuté. No a po zhruba půl roce(ale nevím přesně, mohlo to být déle), kdy měly mít ještě dostatečnou kapacitu, přístroje hlásily vybité baterky. Ale nemůžu to doložit přesnými údaji, jen mě překvapilo, že ty nabíjecí "nízkosamovybíjecí" članky jsou v tomto parametru podstatně horší než obyčejné články. Je tedy fakt, že Lídl parametr "Nízká úroveň samovybíjení" nijak dál nespecifikuje.
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

Mám černé Tronic 9 V už čtvrtým rokem, jednu v měřáku (časté použití, malý odběr) jednu používám v prozváněčce spojů nebo v rádiu Selga, kterým hledám kabely v panelech (letos intenzivně využito ve třech bytech), a vyhovují. Nabíjím tak třikrát do roku.
Tronic AA se ukázaly jako lepší, než jisté značkové Infinium, ze tří párů do foťáku HP M525 zůstal za 14 měsíců jen jeden použitelný, parametry ostatních článků se rozlezly příliš rychle (začalo to typicky na 150 snímcích na jedno nabití, a pak to fofrem kleslo na 10 i méně). Čtveřice AA v blesku ke klasické Praktice (občas využívaného k dosvícení stínů přes fototyristor) zvládá po dvou letech nárazového použití nabít blesk do 8 sekund asi 100x, po dalších 20 záblescích se doba nabití prodlužuje strmě až na půl minuty. Ale po celou tu dobu se na to můžu spolehnout.
Nejhorší je to s články AAA, kterých potřebuju do PMR 2x4 kousky - polovina těch přibalených se neosvědčila při prvním použití. Nová sada (jsou v ní každá v jiné barvě) vydržela na příjmu s občasným krátkým vysíláním bez dobíjení asi tři hodiny. Ale od léta jsem zatím vysílačky nepoužil a články nechal zatím jednou vybít a nabít v nabíječce Tronic.
A Mirek má pravdu, ty 9 V akumulátory jsou skutečně o milimetr větší, než suché R6...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“