Definice KURVÍTKA

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
masar

#61 Příspěvek od masar »

Třeba to nemyslel vážně. Ale ta odpověď sedí. :wink:
Carel

#62 Příspěvek od Carel »

Ještě by mohly být na těch elytech přetlakové ventýlky :D :wink:
EKKAR

#63 Příspěvek od EKKAR »

Budeš se divit - ale v jisté době se na elytech přetlakové pojistné ventily dělaly. Ale na hliníkových nádobkách, ne na ocelových kotlících, které by v případě destrukce úspěšně zastoupily ruční granát...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Carel

#64 Příspěvek od Carel »

Jasně,pamatuji je hlavně v radio lampáčích,měly takové gumové špuntíky.Ještě bych nějaké to dělo našel.Ale myslel jsem nějaké kovové,pružinové,případně s píšťalkou :D
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Lukas-Peca »

Takové elyty mám od Stepy, je tam vratná přetlaková pojistka - šprcka nasazená na trubičce s dírkou, podobně dělaná jako ventilek na skládačce. Teoreticky by si to při přetížení mělo jen odfouknout, ale nezkoušel jsem to. Ony jsou to trochu onačejší elyty než nějaká china :wink:
Přetlaková pojistka na elytech ze starých rádií je bohužel nevratná, nové elyty mají něco podobného - při přetlaku to praskne v prolisu na vršku pouzdra. Opět jen teoreticky, většina kondů bouchne spodem, a to je občas podobná rána jako výstřel z pistole :roll:
Ekkar: netřeba ocelové pouzdro, kondíky z barevného lampového Rubína žádnou pojistku nemají a to přitom vypadají dost masivně. Následky výbuchu si nechci domýšlet :twisted:
dalik

#66 Příspěvek od dalik »

EKKAR píše:
dalik píše:Co se týče kurvítek, tak mě mrzí používání nekvalitních obalů na elyty, zejména ve zdrojích. Při použití kvalitního maeriálu, třeba ocele, by se nemohly kondíky nafukovat a nemusely by se tudíž tak často měnit, že :D

Wole...

Já myslel, že ten smajlík na konci je dostatečně jasný, že si dělám prdel :-)
Líp už bylo.
rnbw

#67 Příspěvek od rnbw »

Niektore elyty tie zarezy navrchu nemaju - potom sa nenafukuju, ale strielaju :D Nie ako granat, ale ako naboj.
555

#68 Příspěvek od 555 »

rad bych se k tomuto tematu jeste vratil s jednou otazkou.Mám tady TV

PHILIPS 29PT8521/12, chassis ES1.EAA

tato telka se mi velice libi a proto bych byl moc rad kdyby mi vydrzela hodne dlouho.bylo v ni ted meneno VN trafo a koncovy tranzistor pro řádek

prosim vas jak mam treba v teto TV najit to kurvitko?

treba v TV ECG 29TSS72 ktere ma sasi beko 22.1 jsem nasel na desce obrazovky snizeny odpor o 1Kohm. a prave po pul roce shoreli tranzistory ktere byly na tento odpor pripojeny a jeste vic soucastek.
milan222

#69 Příspěvek od milan222 »

proc asi myslite, ze sbiraji "chitri lide" elektronkove radia? driv, za ceskoslovenska kurvitka nebyly. lampy funguji dodnes, a staci chvilinku prezhavit a jedou dal...
a kdyz si spocitate prikon treba krasneho radia bercarola 1009A ma cca 56W a spocitate si rocni prikon neakeho made in china s kurvitjkam, tak zjistite, ze lampove sice sezere o 1250kc vice, ale za pravidelene ozivovani kurvitka v servisu date cca 2500kc rocne.
a to nepocitam to, ze za lampove radio date kylo a za neake china smejdo-kurvitko-chrastitko date cca 2000kc. tolik ani nestoji lampy do radia¨na xlet :D
a co ten krasny pocit z dobreho prijemneho zvuku? a neni precijen lepsi krasne lakovane drevo nez neakej plast? :D
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Hejnicek

#70 Příspěvek od Hejnicek »

Souhlas.
Kam se ty cinsky zapachajici hrube opracovny plasty na to vonavy drevo hrabou.
milan222

#71 Příspěvek od milan222 »

Hejnicek píše:Souhlas.
Kam se ty cinsky zapachajici hrube opracovny plasty na to vonavy drevo hrabou.

presne a navic usetrime i za topeni... lampy topi dost
rnbw

#72 Příspěvek od rnbw »

Ako dlho tie lampy vydrzia, ked to nechas hrat cely den?
milan222

#73 Příspěvek od milan222 »

rnbw píše:Ako dlho tie lampy vydrzia, ked to nechas hrat cely den?

pred dvoumi roky sem sehnal radio akord 104, opotrebeny, bez magioka s koncovkou RFT. pri kazdodenim provozu cca 6h, lampy drzi dodnes, ale je pravda, ze sem omrzil poslouchani radia, takze cca pul roku uz posloucham pouze prilezitostne. ladil sem impuls na 71mhz to je zrcadlova vlna. na vysilac po vylezeni kopce je videt ale je ddaleko cca 30km.
EKKAR

#74 Příspěvek od EKKAR »

Milane, 30km na FM není daleko - to bys tam musel mít aspoň o jednu nulu víc...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
milan222

#75 Příspěvek od milan222 »

EKKAR píše:Milane, 30km na FM není daleko - to bys tam musel mít aspoň o jednu nulu víc...

ty to nepochopil...
to slovo daleko melo zastoupit vetu: je ode mne vzdaleny 30km. ale misto tzoho sem napsal: je daleko 30km
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“