da sa pustit miesacka 380V na 220V
Moderátor: Moderátoři
Kondenzátory 12mikroF/250V stř. - 3 ks paralelně, motor měl příkon 0,55kW.
Naprázdno se míchačka rozběhla bez problémů.
Když nebyla prázdná, tak jsem jí pomohl rukou.
Toto zapojení mělo jednu velkou výhodu pro bezpečnost práce - když člověk házel lopatou do běžící míchačky a lopata náhodou "uvízla",tak se zastavila a makáč vyváznul bez zranění...
- PCmaniac99
fero_b píše:dakujem vsetkym za prispevky
Este nedakuj fero_b, existuje jeden draksi a komfortnejsi sposob prevadzky 3 fazoveho motora na jednu fazu a to pouzitim frekvencneho menica. Treba zohnat taky, co ma vstup 230VAC a vystup je trojfazovy. Idealne je, ak sa da motor prepojit do trojuholnika. Ak sa neda aj tak motor bude bezat no bude mensi vykon.
Jurbise píše:Potřeboval bych poradit,3f motor zapojit na 230v.Vyčetl jsem že přepojit do trojúhelníku a použít kondenzátor.Motor má 0.75kW,ale je německé výroby a na štítku má frekvenci 100hz.Co s tím,síť má frekv. 50hz.Mohl by jste mi to někdo vysvětlit polopaticky a jakou hodnotu zadat do výpočtu,popř. i vzorec(obrázek).Díky,už leta jsem toto nepotřeboval řešit.
Tady vám už samotný kondenzátor nepomůže. Při nižší frekvenci je třeba snížit i napětí, jinak začne docházet k přesycování a nárůstu proudu. Snížení napětí vede ke snížení výkonu.
Nebo frekvenční měnič, ale to už bude levnější nový motor.