Notebook - klasický disk nebo SSD?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

Notebook - klasický disk nebo SSD?

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Vybiram nejaky notebook pro sefa. Mam typ i na Notebook HP EliteBook 2530p/ C2D SL9600. Lze vybavit jak SSD diskem tak i klasikou. Vim, ze odolnost SSD disku proti razum bude vetsi, ale co ostatni veci jako rychlost cteni a zapisu? Zatim jsem na zadnem notebooku s SSD diskem nepracoval.
Ma nekdo zkusenost?

Ma to mit i 3G modul pro internet, ale bute to opravdu chodit v siti T-mobile?
mikollar

#2 Příspěvek od mikollar »

SSD disky su rychlejsie, mensia spotreba a odolne voci otrasu, zivotnost co som pozeral je dobra , jedina nevyhoda je cena ale ak je na vyber tak zobrat SSD
vombat
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vombat »

Mám aspire one se SSD diskem 16G a rychlost nic moc i přes instalaci programu, který zlepšuje rychlost čtení. Nicméně jsem četl na nějakém fóru, že se dá tento disk vyměnit za rychlejší, ale bohužel tam chybělo srovnání s klasickým HDD. Pro běžnou práci to stačí, jen někeré aplikace se déle načítají.
mikollar

#4 Příspěvek od mikollar »

ono zalezi od typu ssd disku, niektore su rychlostou rovnke ako HDD niektore ako http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... d-na-svete su trocha inde :D , typ ssd by mal byt uvedeny potom nieje problem pozriet rychlosti
MaTTo

#5 Příspěvek od MaTTo »

vombat píše:Mám aspire one se SSD diskem 16G a rychlost nic moc i přes instalaci programu, který zlepšuje rychlost čtení. Nicméně jsem četl na nějakém fóru, že se dá tento disk vyměnit za rychlejší, ale bohužel tam chybělo srovnání s klasickým HDD. Pro běžnou práci to stačí, jen někeré aplikace se déle načítají.

Lenze to nie je klasicky SSD disk ktory plne nahradza SATA disk v notebooku , co som videl tieto "disky" v netbookoch od asusu a MSIcka tak je to len nejaka lacina flash pamet pripojena cez pcie rozhranie ... je to pomale mozno prave kvoli tomu , no klasicky disk to rozhodne nieje -
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
mikollar

#6 Příspěvek od mikollar »

to bude asi nejaky china SSD, pokial viem tak PCIe pre SSD sa pouziva kvoli vysokej rychlosti.

Najplepsie by bolo hodit tu tup toho SSD a bude jasno :)
MaTTo

#7 Příspěvek od MaTTo »

Mne je jasne ze problem nieje v PCIe rozhrani a preto pisem ze nejaka lacina pamet ktora je pomala v ktorej je ten problem .
Napr. v MSIcku je to zapojene takto a vedla toho je klasicky sata disk 2,5" , no najme v tych netbookoch to niesu klasicke disky vid. v MSI na fotke je to ten plosak na memory slotom : http://www.blogcdn.com/www.engadget.com ... brid-1.jpg

A co sa tyka toho 3G modulu tak nevidim problem preco by nechodil v sieti tmobile, na slovensku mi tie modemy integrovane v bookoch slapu na vsetkych sietach a ked nieje k dispozicii 3G tak pouziva edge atd., takze stym som problem este nemal .
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Když už o tom diskutujete, tak by mě zajímalo jak je ten SSD disk rychlej ve čtení, zápisu a přístupu ve srovnáním s 2,5" HDD. Nemáte někdo data k porovnání ?
PLV

#9 Příspěvek od PLV »

SSD disk má životnost asi tři roky. :P
Netřep se mnou!
PLV

#10 Příspěvek od PLV »

Každým zápisem a čtením se částečně degraduje. Zatím je tato technologie v plenkách. :D
Netřep se mnou!
p32

#11 Příspěvek od p32 »

To o těch IOPS je známé, ale ta životnost ? To je asi jen dohad, ne ?
PLV

#12 Příspěvek od PLV »

Je to podle intenzity používání.
Netřep se mnou!
MaTTo

#13 Příspěvek od MaTTo »

No len podlamna je to dost nevhodne pre toho kdo taha vela torentov a DC++ atd., kde sa niektore subory z urcitej casti disku citaju prakticky nonstop a zaroven aj zapis atd., no podlamna tam by ta zivotnost toho disku sla velmi rychlo dole -
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Předpokládám, že každý rozumný člověk by na 16 (32) GB asi nechtěl strkat takových 150 GB a pořídí si na ukládání dat druhý disk (normální např. externí), s kterým může pracovat ohledně stahování i pro torent a DC++. Na ten hlavní by přitom ani nemusel sahat, protože by měl i logicky větší paměť (3 GB) kvůli rychlosti a pro virtuální paměť, takže na hlavní disk (SSD) by šahal nejvíc jen při startu a ukončování woken.
Standa99

#15 Příspěvek od Standa99 »

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“