shanim schemu RFT LCD Radio Clock RC 2001
Moderátor: Moderátoři
Tady to máš. Možná by yblo lepší to poslat někam celé. V lepším rozlišení to má cca 2.4MB.
- Přílohy
-
kus.jpg- (114.26 KiB) Staženo 16 x
Zapoziceli mi meric frekvence - oscilator kmita na pozadovane freq. a jde pekne ladit. Takže domenka nespravna. MF musi fungovat - z nouze sem pred filtr 10,7 MHz privedl MF signal z jineho radia a ten byl reprodukovan tak, jek druhy prijimac byl laden. Takze vylouceny dve ze tri moznich obvodu. Zitra si sednu na komplet vstupni obvody. Tranzistor uz je promeren a je dobry, zustavajou kondy a civky.
Jal sem se prekleslit cesty a rozlozeni soucastek, ale u toho radia je to porod. Napr. L106 - kostricka civky je zapajena do desky za dve nozicky, ale na nozickach neni zadny vyvod - ti jsou samostatne zapajene do otvoru C119, resp. kolektoru T102. A na duvazek vsechno peclive zalito parafinem, aby vyvody nebyly videt. Skratka-radost.
Robosand - jeste jednou dik za druhou schemu, je to dost dobre citelne.
- Artaban001
nenim píše:...Tranzistor uz je promeren a je dobry, zustavajou kondy a civky. ..
A já bych ten první trand vyměnil stejně. Ještě bych teda předtím zkusil změřit zda má na bázi, kolektoru i emitoru požadovaný napětí. Něco podobnýho jsem kdysi řešil u nějakýho japonce a pomohla výměměna trandu. Dal jsem KF524
Radio spraveno. Vadny 10,7 MHz keramicky filtr a vymenen vazebni C109. Chvili trvalo sestrojeni provizorniho GDO s modulaci. Signal priveden na emitor oscilatora pres malou vazebni kapacitu Stanica byla nalezena, ale hrala slabe. Po vymene ker. filtru hrala naplno, ale kdiz byl signal priveden na antenni vstup, tak hrala tise. Po vymene C109 za 39pf je citlivost dobra. Jen sum se mi zda o malo silnejsi.