shanim schemu RFT LCD Radio Clock RC 2001

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mkat

#16 Příspěvek od mkat »

Pred par rokmi som mal tiez problem s timto primacom.Vkv hralo velmi slabo.Skusal som vsetko mozne napetia sedeli a nic.z si nepametam presne v com bola chyba ale robil som nieco s antennym vstupom.Menil som asi c102 c103c 104 a vstup anteny som dal cez nejaky kondik.Lutujem ale vic si nepametam ved je to mini malne 10rokov
Robosand

#17 Příspěvek od Robosand »

Skús túto schému...
Přílohy
RFT LCD Radio Clock RC2001.pdf
(429.94 KiB) Staženo 49 x
Robo...
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

nenim
Tady to máš. Možná by yblo lepší to poslat někam celé. V lepším rozlišení to má cca 2.4MB.
Přílohy
kus.jpg
(114.26 KiB) Staženo 16 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
nenim

#19 Příspěvek od nenim »

Dekuji obem.
Zapoziceli mi meric frekvence - oscilator kmita na pozadovane freq. a jde pekne ladit. Takže domenka nespravna. MF musi fungovat - z nouze sem pred filtr 10,7 MHz privedl MF signal z jineho radia a ten byl reprodukovan tak, jek druhy prijimac byl laden. Takze vylouceny dve ze tri moznich obvodu. Zitra si sednu na komplet vstupni obvody. Tranzistor uz je promeren a je dobry, zustavajou kondy a civky.

Jal sem se prekleslit cesty a rozlozeni soucastek, ale u toho radia je to porod. Napr. L106 - kostricka civky je zapajena do desky za dve nozicky, ale na nozickach neni zadny vyvod - ti jsou samostatne zapajene do otvoru C119, resp. kolektoru T102. A na duvazek vsechno peclive zalito parafinem, aby vyvody nebyly videt. Skratka-radost.

Robosand - jeste jednou dik za druhou schemu, je to dost dobre citelne.
<div>Soucastka pod napetim je rovnaká, jako bez napeti. Jenom drzeni ma jine.</div>
nenim

#20 Příspěvek od nenim »

3:0 v prospech zavady ......
<div>Soucastka pod napetim je rovnaká, jako bez napeti. Jenom drzeni ma jine.</div>
Artaban001

#21 Příspěvek od Artaban001 »

nenim píše:...Tranzistor uz je promeren a je dobry, zustavajou kondy a civky. ..

A já bych ten první trand vyměnil stejně. Ještě bych teda předtím zkusil změřit zda má na bázi, kolektoru i emitoru požadovaný napětí. Něco podobnýho jsem kdysi řešil u nějakýho japonce a pomohla výměměna trandu. Dal jsem KF524
hafca

#22 Příspěvek od hafca »

nenim
Dal jsem na upload celé schema oskenované v rozlišení 400DPI. Je to v sekci schemata/radio pod jmenem Radio Clock RC 2001.jpg.
nenim

#23 Příspěvek od nenim »

Hafca - dekuji.

Radio spraveno. Vadny 10,7 MHz keramicky filtr a vymenen vazebni C109. Chvili trvalo sestrojeni provizorniho GDO s modulaci. Signal priveden na emitor oscilatora pres malou vazebni kapacitu Stanica byla nalezena, ale hrala slabe. Po vymene ker. filtru hrala naplno, ale kdiz byl signal priveden na antenni vstup, tak hrala tise. Po vymene C109 za 39pf je citlivost dobra. Jen sum se mi zda o malo silnejsi.
hafca

#24 Příspěvek od hafca »

Hlavně žes to rozchodil. Není to žádný Hi-Fi. Já to používám dodnes jako budík a na buzení to stačí bohatě. Ukrutně u něj chrastí přepínače i hlasitost, ale nechce se mi do toho. :oops:
jogo

#25 Příspěvek od jogo »

Škoda, čítam až teraz, ale až by ešte niekomu pomohlo, mám niekde v perfektnom stave servis manual
jandu

#26 Příspěvek od jandu »

Ja mám záujem.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jogo

#27 Příspěvek od jogo »

Môžem ho cez týždeň nájsť a čo potrebuješ ti oskenovať. Potom už len čo s tým :)
jandu

#28 Příspěvek od jandu »

Dohodneme cez SZ.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jogo

#29 Příspěvek od jogo »

Jandu mám to, odpísal som ti cez súkr., neviem či to prešlo
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“