VN sonda - návod na stavbu
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Představa, že mě na povrchu sondy z obyčejné trubky vznikne z jakéhokoliv důvodu vodivá cesta a já si sáhnu na stejnosměrné 3kV, které za mnou potáhnou oblouk, i když náhodou uhnu, tak ta moc příjemná není. Mě bohatě stačí, když tady dělám s 700V DC. To mám obě půlky pevně přilepené k sobě.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zapomeň na to,přes každý odpor půde malý přeskok a jsi v pr.... Potřebuješ odpory s garantovanou napěťovou pevností. Nebo by jsi tu odporovou řadu musel nechat zaimpragnovat.Origo je lepší,jistější,přesnější.Zmije píše:Proč hned všechno kupovat? Na zjištění, jestli tam VN je nebo není nepotřebuje profi sondu, já bych koupil 100x10M a 1M dal to do novodurové trubky, myslím, že bych se do 100kč vešel a pokaždé, když by mě to koplo bych si alespoň vzpoměl na EB.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
http://www.danyk.wz.cz/vn_metr.html
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A to už jsme u vlhkosti, statiky a postupného nánosu prachu atd. Někdy je jednou jen jednou, viz šplhavci na elektrické lokomotivy atd...
Nebude,zkoušel jsem to.Na těch mini odporech vznikají přeskoky.Je ,ale pravda,že jsem to zkoušel na 25kVZdenekHQ píše:Fungovat to bude, ale nesmí se to prorazit.![]()
A to už jsme u vlhkosti, statiky a postupného nánosu prachu atd. Někdy je jednou jen jednou, viz šplhavci na elektrické lokomotivy atd...
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Re: VN sonda - návod na stavbu
homebastlir píše:Dost často opravuji zařízení kde je 1000 - 3000V ....pro obyčejný digi multimetr za 200kc
Podľa mňa, kto to potrebuje dosť často k svojej práci, tak by mal mať niečo slušné. Slušné, bezpečné, na čo sa dá aj spoľahnúť. Rovnako multimeter.
Predstava, že niekto ku mne príde na opravu s novodurkou a 200 korunovým multimetrom nie je práve najlepšia.
A to už nehovorím o naciachovani a zatažení vstupným odporom multimetra, ktorý môže mameranú hodnotu výrazne ovplyvniť až znehodnotiť.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nebojím se ani tak přeskoků mezi odpory, ale oblouku či SVODU nataženýmu na POVRCHU sondy díky vlhkosti atd. Proto mají VN izolátory "talíře" a proto je ta (pro některý opičárna) i na VN sondě a proto se frézují solidní DPS mezi primárem a sekundárem na napěťově namáhaných místech, i když materiál to v pohodě vydrží.
Jediné co by ti mnělo dělat hlavu je bezpečná kostra a obal sodny proti skin vyboji po povrchu té sondy !
Druhou otázkou je zda ta impedance 100M bude přijatelná pro ten zdroj VN
VN je třeba se bát z principu ale není nutno z toho dělat bubáka
PS: omluvte pravopis dík
Ktý šroubovici od danyka on to připojí pak uvede do činosti a jediné co to schytá jen ten měřák pochybuji že během provozu se toho je ochoten někdo dotknout a nebo k tomu přiblížit !