Poškozený páskový vývod pro display echolotu
Moderátor: Moderátoři
Poškozený páskový vývod pro display echolotu
předem se omlouvám jestli tento dotaz nepatří přesně sem, ale nevěděl jsem kam přesně ho umístit. Potřeboval bych rady od profíků, kteří už třeba tento problém řešili. Jde o to, že při opravě podsvícení u echolotu došlo k poškození páskového vývodu u displeje (už to zřejmě rozdělávalo více lidí a jednou to přijít muselo, pač to není dělané na opakované vyndávání a navíc to jde pěkně blbě). Potřeboval bych spoje na tomto pásku nějak opravit. Seškrábnutí izolace a propájení se mi nezdá zrovna nejlepší, protože mám strach, že se mi to celé roztaví. Spíš jsem uvažoval o očistění izolace a nanesení nějakého vodivého materiálu, který měděné spoje propojí, ale musí to být pružný materiál (vodivá barva, lepidlo, lak). Nějak nemám představu co použít a tak bych uvítal radu někoho z Vás. Na internetu jsou nějaká vodivá lepidla nebo barvy, ale přesně se člověk nedozví jestli je to pružné nebo vhodné pro toto použití.
Předem všem díky za rady.
- Přílohy
-
displej.pdf- (211.34 KiB) Staženo 323 x
Kdyby to bylo dost velké, tak by to šlo možná řešit pájením, vypadá to jako kapton.
- Přílohy
-
display zoom.jpg- (258.81 KiB) Staženo 242 x