Grundig, šasi CUC1836 - jaký pozistor?

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bobecek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od bobecek »

Nevím, nějakou dobu to běží a potom tohle. Vypnu ovladačem a zase pustím a tohle se po několika minutách objeví. Jestli je to demagnetizací na 100Hz TV???
jurill

#18 Příspěvek od jurill »

Tá obrazovka je taká pekná, že by som ju nechal tak. :D
Skús externou cievkou a skontroluj či nemáš v blízkosti magnet /repro,železo.../.
bobecek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bobecek »

Jo, vypadá to pěkně, repra jsou tam dvě a hned u obrazovky? To by snad nevadilo, už jsem to objednal tak uvidím jak to přijde, tak to vyměním, pokud to bude dělat zase, tak to budu muset prohlídnout, ale zatím jsem tam nic nenašel. Ještě mě napadla jedna věc a to studeňák na desce u honektoru na vych. cívky. Ty jsem měl odpojené taky ale nevím?
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

bobecek píše:Jo, vypadá to pěkně, repra jsou tam dvě a hned u obrazovky? To by snad nevadilo, už jsem to objednal tak uvidím jak to přijde, tak to vyměním, pokud to bude dělat zase, tak to budu muset prohlídnout, ale zatím jsem tam nic nenašel. Ještě mě napadla jedna věc a to studeňák na desce u honektoru na vych. cívky. Ty jsem měl odpojené taky ale nevím?

Ty jsi teda "odborník" :cry:

Kdybys měl studeňák na konektoru V.C., tak už máš trand ŘKS v kopru a telka nepůjde vůbec :roll:

A když ti jurill psal něco o: "či nemáš v blízkosti magnet /repro,železo.../" - tak tím určitě nemyslel repráky vestavěné uvnitř telky (ty mají bezrozptylové magnety), ale nějaké externí reprobedny, či něco podobného, co by silný magnet (či elektromagnet) mohlo obsahovat.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od bobecek »

To mě jen tak napadlo, vím že jsem jednou telku skládal a zapoměl jsem připojit vych cívky a vypadalo to podobně a ŘKS to přežil. Magnety žádné v blízkosti TV nebyli. Samozřejmě jsem to nechal běžet jen pár vteřin. Ale je možné, že tam ještě něco bude. Po zapnutí cca tak dvě vteřiny jako by to cyklovalo a pak to normálně běží. Ale to cyklování (poskakování obrazu) to dělalo již před tím. Odborník samozřejmě nejsem, opravit zdroj a jednodužší věci snad zvládnu.
masar

#22 Příspěvek od masar »

Ty tomu kokunovi dáváš kapky! Až ti přijde ten pozistor, tak to pro něho bude něco jako vysvobození. :wink:
bobecek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od bobecek »

Objednal jsem ho v Gesu, tak jsem zvědav kdy to dorazí, ale asi to bude tím pozistorem, přece když vím, že demagnetizace nejde, tak k tomu nebudu spát nějaké magnety ne? Hloupýmožná jsem, ale tak moc to snad ne. Ale když pročítám forum zde, tak telky fungují i bez toho, zaráží mě, že téhle se fungovat bez toho nějak nechce. Bez té demag. by přece byli na obr. jen nějaké fleky barevné a ne jak když do toho naleju barvu.
jurill

#24 Příspěvek od jurill »

bobecek píše:To mě jen tak napadlo, vím že jsem jednou telku skládal a zapoměl jsem připojit vych cívky a vypadalo to podobně a ŘKS to přežil. Magnety žádné v blízkosti TV nebyli. Samozřejmě jsem to nechal běžet jen pár vteřin. Ale je možné, že tam ještě něco bude. Po zapnutí cca tak dvě vteřiny jako by to cyklovalo a pak to normálně běží. Ale to cyklování (poskakování obrazu) to dělalo již před tím. Odborník samozřejmě nejsem, opravit zdroj a jednodužší věci snad zvládnu.

Ten TV, ktorý má obraz aj bez pripojených vychyľovacích cievok by som od teba rád odkúpil. Napriek tomu, že je to poradňa pre laikov a začiatočníkov, tebe radím, aby si sa v tej telke ničoho nedotýkal.
Naposledy upravil(a) jurill dne 19 pro 2009, 15:41, celkem upraveno 1 x.
fero7

#25 Příspěvek od fero7 »

Ten TV ktory ma obraz aj bez vychylovacich cievok sa vola LCD.
Robosand

#26 Příspěvek od Robosand »

... a dokonca nepotrebuje ani pozistor. V tomto chassis je ale potrebný nie len pozistor, ale aj VC.
P.S. Bez zapojenia VC vertikálu neodíde RKS, ale koncový stupeň snímkového rozkladu. (Na 99%...).
Robo...
SVTV

#27 Příspěvek od SVTV »

Dobrý den
Nemůže to být spíš nějak uvolněná maska? Ta chyba se mi zdá na zmagnetování moc velká. Navíc kolega píše že se to opakuje jak jsem vyrozuměl více méně stejně.
Robosand

#28 Příspěvek od Robosand »

Robosand píše:... a dokonca nepotrebuje ani pozistor. V tomto chassis je ale potrebný nie len pozistor, ale aj VC.
P.S. Bez zapojenia VC vertikálu neodíde RKS, ale koncový stupeň snímkového rozkladu. (Na 99%...).

Úprava: Pôvodný text nechávam...
Nejako zbežne som si pred tým prečítal toto vlákno a vychádzal som z toho, že tazatel odpájal vertikálne VC. Je jasné (pre mňa nepochopitelné, prečo by odpájal VC či už H, alebo V), že po odpojení odíde príslušný koncový stupeň (tak, ako napísal Honza Kokúň)...
Robo...
jurill

#29 Příspěvek od jurill »

SVTV píše:Nemůže to být spíš nějak uvolněná maska? Ta chyba se mi zdá na zmagnetování moc velká. Navíc kolega píše že se to opakuje jak jsem vyrozuměl více méně stejně.

To je veru možné. Ale nespomína sa, že by telka spadla. Že by do nej búchali ?
SVTV

#30 Příspěvek od SVTV »

"Já věděl že to neprojde, já to jenom navrhoval" (W+H) :-)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“