Grundig, šasi CUC1836 - jaký pozistor?
Moderátor: Moderátoři
bobecek píše:Jo, vypadá to pěkně, repra jsou tam dvě a hned u obrazovky? To by snad nevadilo, už jsem to objednal tak uvidím jak to přijde, tak to vyměním, pokud to bude dělat zase, tak to budu muset prohlídnout, ale zatím jsem tam nic nenašel. Ještě mě napadla jedna věc a to studeňák na desce u honektoru na vych. cívky. Ty jsem měl odpojené taky ale nevím?
Ty jsi teda "odborník"
Kdybys měl studeňák na konektoru V.C., tak už máš trand ŘKS v kopru a telka nepůjde vůbec
A když ti jurill psal něco o: "či nemáš v blízkosti magnet /repro,železo.../" - tak tím určitě nemyslel repráky vestavěné uvnitř telky (ty mají bezrozptylové magnety), ale nějaké externí reprobedny, či něco podobného, co by silný magnet (či elektromagnet) mohlo obsahovat.
bobecek píše:To mě jen tak napadlo, vím že jsem jednou telku skládal a zapoměl jsem připojit vych cívky a vypadalo to podobně a ŘKS to přežil. Magnety žádné v blízkosti TV nebyli. Samozřejmě jsem to nechal běžet jen pár vteřin. Ale je možné, že tam ještě něco bude. Po zapnutí cca tak dvě vteřiny jako by to cyklovalo a pak to normálně běží. Ale to cyklování (poskakování obrazu) to dělalo již před tím. Odborník samozřejmě nejsem, opravit zdroj a jednodužší věci snad zvládnu.
Ten TV, ktorý má obraz aj bez pripojených vychyľovacích cievok by som od teba rád odkúpil. Napriek tomu, že je to poradňa pre laikov a začiatočníkov, tebe radím, aby si sa v tej telke ničoho nedotýkal.
Robosand píše:... a dokonca nepotrebuje ani pozistor. V tomto chassis je ale potrebný nie len pozistor, ale aj VC.
P.S. Bez zapojenia VC vertikálu neodíde RKS, ale koncový stupeň snímkového rozkladu. (Na 99%...).
Úprava: Pôvodný text nechávam...
Nejako zbežne som si pred tým prečítal toto vlákno a vychádzal som z toho, že tazatel odpájal vertikálne VC. Je jasné (pre mňa nepochopitelné, prečo by odpájal VC či už H, alebo V), že po odpojení odíde príslušný koncový stupeň (tak, ako napísal Honza Kokúň)...