EKKAR píše:...
Dakujem za info a aj za odkaz na clanok.Tak som si kupil vcera nabijacku a bateriu som napichol.Plyn z clankov unika asi rovnako a clanky su na dotyk studene.Inac elektrolyt je uplne cisty a je ho tam dostatocne mnozstvo.Bateria nebola naozaj vobec pouzivana-co som zistil podla kontaktov,ktore boli este zaplastovane a neboli na nich ziadne stopy mechanickej manipulacie...AKU bol skladovany v suchej pivnici,ale sa mi nepodarilo zistit po aku dobu presne,nakolko sused ma problemy s pametou.Da sa dlzka tejto doby odhadnut podla uz spominaneho nameraneho napetia 9,6V?
No spominal si,ze AKU bude asi mrtvola-ja som nameral napetie 9,6V.Povazuje sa toto za mrtvolu?
Dalej sa chcem opytat-mozem nieco pokazit tym,ze som AKU napojil na nabijacku pred pokusom desulfatacie?Alebo by bolo vhodnejsie najprv skusit bateriu zregenerovat a az potom ju nabijat normalnou nabijackou?
A este jedna otazka ku nabijacke co som kupil.Obvod je chraneny poistkou 20A,ale po merani som zistil,ze nabijaci prud v rychlom mode je 1,6A a v pomalom 1,1A.Nie je tam zbytocne riziko poskodenia zariadenia vysokym prudom pri prepolovani/skrate?Uz sa mi totiz podarilo jednu poistku odpalit nevhodnou manipulaciou a bol to celkom slusny praskot...Je potrebna poistka 20A?Ak ano,tak kvoli comu-su tam nejake spickove prudy,alebo..?
BTW-Stastne a vesele vianoce prajem vsetkym uzivatelom tohoto fora