Tesla Regina - zapeklitá závada
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Tesla Regina - zapeklitá závada
Řádek si bere asi 0,8 A, napětí na všech jeho výstupech jsou na zlomku správných hodnot. Po odpojení buzení přetížení zmizí. SU161 i izolační podložka pod ním jsou OK. Zjistil jsem, že po odstranění rezonančního obvodu L603 (které chybělo jádro) a C638 odběr z řádku výrazně poklesne a na výstupech se objeví napětí, z čehož usuzuju, že je v pořádku i trafo a na výstupech není zkrat. Na naběhnutí obrazovky to ovšem nestačí. Se samotným C638 odběr klesne ještě víc, ale taky klesne napětí výstupů. V L603 jsem ve spodní vrstvě závitů objevil spálené místo, nově navinutá cívka se hodně hřeje a řádek se chová stejně jako se starou. Jinak se tam nehřeje nic, samozřejmě kromě srážecích odporů v napájení. Odpojením vychylovaček se nic nezměnilo, všechny kondíky jsem zkoušel. Vypadá to spíš na špatný průběh buzení. Osciloskop nemám. Nenapadá někoho co s tím?
Ještě schéma:
http://dokumentace2.tym.cz/2/aurora/schema2.jpg
http://dokumentace2.tym.cz/2/aurora/schema1.jpg
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Zmije: tady se nedá mluvit o zvětšeném odběru, tam je skoro tvrdý zkrat. Samozřejmě jsem tam zkoušel to jádro dát, ale úplně bez reakce, řádek má menší odběr s chybějícím nebo rozladěným obvodem. Pokud tam nechám samotnou cívku, tak to žere stejně, se samotným kondíkem ten odběr klesne.
Edit: Tak na bázi SU161 mně čítač ukázal necelých 31 kHz, ale to bude nějaká harmonická. Píská to normálně.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- sambiliong
- Přílohy
-
Untitled-Scanned-03.jpg- (224.47 KiB) Staženo 159 x
-
Untitled-Scanned-02.jpg- (255.85 KiB) Staženo 173 x
-
Untitled-Scanned-01.jpg- (234.82 KiB) Staženo 199 x
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: