Chci postavit korekce k zesilovači pro sluchátka k počítači ale nevím jaké
na netu jsem našel několik variant ale které je idealní ??
Všechny jsem slepil do jednoho obrázku a označil písmeny pro orientaci http://www.q3.cz/images/27korekce_v6.gif
Obrázek byl příliš široký a rozhazoval zobrazování fóra, proto je jeho přímé zobrazení zrušeno. Díky za pochopení. Hill
Do důsledků vzato, ideální stav je ten, kdy nejsou žádné korekce třeba.
Ale, trváš-li na nich (a třeba je zařízení vyžaduje, protože samo příliš lineární přenos nemá), tak:
Korektory A a C jsou rovnocenné: pasivní, navzájem se mírně liší jen dosažitelným rozsahem zdůraznění či potlačení na krajích pásma a polohou potenciometrů, v níž je charakteristika v dostatečném rozsahu lineární.
Ostatní zapojení jsou všechna Baxandallův korektor, zapojení jsou tedy také navzájem rovnocenná. Za předpokladu, že vstup budeš napájet signálem ze zdroje o co nejnižší výstupní impedanci (přesněji - stejné, jakou má výstup OZ v zapojení), a použití lineárních potenciometrů, bude lineární průběh nastavený vždy s běžci uprostřed dráhy.
I tady jsou nevýznamné rozdíly ve zdvihu/poklesu charakteristiky na koncích dráhy.
Když dodržíš úrovně na vstupu, kterými se zesilovače korektoru nepřebudí ani při maximálním zdůraznění výšek a hloubek, je celkem jedno, jaké zapojení použiješ
teď mi to došlo, on chce použít sluchátka vyráběná jako příslušenství k PC při poslechu hudby lezoucí z nějakého zesilovače, mám bohaté rodiče, tak mi pořídili dlouhé vedení
Tak ono jde o zesilovač pro sluchátka k počítači pro člověka po urazu obou uší.Takže moc dobře neslyší jenom to co je pořádně nahlas takže za korekce ještě příjde zesilovač Integrovaný TDA2822M nebo NE5532 s tranzistory na výstupu