brum PC repro

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

F1A by měla stačit, přímo na pojistky letuje jen prase, to jsi doufám nemyslel. I tak bych to moc nedoporučil laikovi. Vnější trafo je jistější. Je to tvůj ace.
john_radich

#17 Příspěvek od john_radich »

EKKAR píše:Nevymejšlej blbosti a Kolumbovo vejce - PC zdroj taky těch 12V nemá nazbyt. Navíc na tom je rušení, moc by sis nepomohl. Kup něco jiného nebo tyhle plastoškvrky na noc vypínej ze sítě - nebude nic hučet.

No jo, jenže domácí kutil to chce udělat sám a ne kupovat hotový, když už plastoškvrka pořídil.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Johne:
1) jasně zkur.venou žlutoprdeláckou konstrukci neopravíš, nebo opravíš, ale bude to stát jako nový plastoškvrky.
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu = při chodu na prázdno tyhle piditrafa berou víc než velký potvory.
3) opravovat má cenu jen to, co bude mít i v budoucnu nějakou funkci a užitek - plastoškvrky jsou na Pikaču, kup něco kvalitnějšího, za cca 500,- se dá koupit i něco, co už jednak solidně vypadá a druhak to nehučí ani naprázdno...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
john_radich

#19 Příspěvek od john_radich »

Crifodo píše:F1A by měla stačit, přímo na pojistky letuje jen prase, to jsi doufám nemyslel. I tak bych to moc nedoporučil laikovi. Vnější trafo je jistější. Je to tvůj ace.

Myslel jsem přímo naletovat. Nevim jak bych pro ni dělal nějakou zvláštní krabičku. F1A to je taková skleněná pojistka 1A proudu asi že.
john_radich

#20 Příspěvek od john_radich »

EKKAR píše:Johne:
1) jasně zkur.venou žlutoprdeláckou konstrukci neopravíš, nebo opravíš, ale bude to stát jako nový plastoškvrky.
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu = při chodu na prázdno tyhle piditrafa berou víc než velký potvory.
3) opravovat má cenu jen to, co bude mít i v budoucnu nějakou funkci a užitek - plastoškvrky jsou na Pikaču, kup něco kvalitnějšího, za cca 500,- se dá koupit i něco, co už jednak solidně vypadá a druhak to nehučí ani naprázdno...

To máš pravdu, ale já neumim vyhodit něco co funguje a koupit jiný. Něco s tim vykoumám asi z toho zdroje PC se mi zdá, že bych to snad napojil a nemuselo by se trafíko vytahovat ze zásuvky
Killroy
Moderátor

#21 Příspěvek od Killroy »

john_radich píše: ..ale já neumim vyhodit něco co funguje a koupit jiný.

Jenže tohle pořádně nefunguje... :wink:

Killroy
spáč

#22 Příspěvek od spáč »

EKKAR píše:....
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu ....

Magnetizační proud ovšem hodinama netočí.
john_radich

#23 Příspěvek od john_radich »

Killroy píše:
john_radich píše: ..ale já neumim vyhodit něco co funguje a koupit jiný.

Jenže tohle pořádně nefunguje... :wink:

Killroy

Funguje to dostatečně, akorát tahle muška mi vadí.
Crifodo

#24 Příspěvek od Crifodo »

k**ap**a to je zase téma :D
pojistky F 1A jsem myslel rychlá pojistka 1 ampér, trubičková skleněná 5x20mm, které se skoro všude prodávají a k nim držáky šroubovací, zaklapávací, do plošných spojů i na kabel...
když budeš hodně šikovný a spleteš se v PC konektoru něbo něco šlusneš, odpálíš si zdroj a když bude zrovna disk zapisovat, přijdeš o data... je to fakt na tobě.
Magnetizační proud, který se v blbém materiálu mění v teplo a ve zvuk řekl bych elektroměrem točí nebo aspoň pomáhá točit... :roll:
john_radich

#25 Příspěvek od john_radich »

Dobře tak už končíme tohle téma, když už padlo pár návhů, tak něco vyberu. Díky všem.
Hill
Administrátor

#26 Příspěvek od Hill »

spáč píše:
EKKAR píše:....
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu ....

Magnetizační proud ovšem hodinama netočí.

Omyl: i ten točí hodinami. Ne sice přímo, ale jím vyvolané ztráty na reálných odporech vinutí a vedení a vířivými proudy v jádru už to zvládají v naprosté pohodě.
EKKAR

#27 Příspěvek od EKKAR »

Hille, na tohle nemá cenu odpovídat - stačí se dívat na el-měr, když něco takovýho mám připojeno... Stand-By je sice možná pohodlí, ale stojí to prachy...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Lukas-Peca »

Kdyby šlo o nějaké stand-by, tak bych to (ne)bral, ale tohle je jenom čínský (evropský) šlendrián. Kdyby tam byl síťový isostat (resp. jeho ošizený pajc), tak by to vyšlo moc drahé a nemohlo by se to prodávat v Lídlu, tak se tam vrazí isostat obyčejný, aby z toho lidi aspoň měli dobrý pocit, že tam nebude svítit ta LEDka. Co na tom, že trafo žere jak prokopnuté a odběr LEDky a kliďák zesíku jsou proti tomu zanedbatelné.
Jinak je potřeba říct, že bedničky k PC s opravdovým vypínačem sítě jsem neviděl tak deset let.

john_radich: až ti to nebude vrčet, tak si k PC ještě pořiď prodlužku s vypínačem a po skončení práce ji vypni. Ušetříš proud a počítači prodloužíš život.
BOBOBO

#29 Příspěvek od BOBOBO »

V poslední době se všude válí spousta síťových adaptérů , tak nějaký kuchni a trafko namontuj do bedýnek . Nebo v kerru vyprodávají za 10Kč dobré adaptéry atd .. Lidi vyhazují různé malé kazeťáky a budíky , tam bývají ještě se nehřející a nevrčící trafa .
mkat

#30 Příspěvek od mkat »

Aj tak si myslim že najjednoduchši spôsob vyriešenia problemu je dat do bedničky vypinač napajania pred trafom,alebo to vytahovat zo siete ako to robim ja :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“