brum PC repro
Moderátor: Moderátoři
- john_radich
EKKAR píše:Nevymejšlej blbosti a Kolumbovo vejce - PC zdroj taky těch 12V nemá nazbyt. Navíc na tom je rušení, moc by sis nepomohl. Kup něco jiného nebo tyhle plastoškvrky na noc vypínej ze sítě - nebude nic hučet.
No jo, jenže domácí kutil to chce udělat sám a ne kupovat hotový, když už plastoškvrka pořídil.
1) jasně zkur.venou žlutoprdeláckou konstrukci neopravíš, nebo opravíš, ale bude to stát jako nový plastoškvrky.
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu = při chodu na prázdno tyhle piditrafa berou víc než velký potvory.
3) opravovat má cenu jen to, co bude mít i v budoucnu nějakou funkci a užitek - plastoškvrky jsou na Pikaču, kup něco kvalitnějšího, za cca 500,- se dá koupit i něco, co už jednak solidně vypadá a druhak to nehučí ani naprázdno...
A kutilmile - nelituju tě
- john_radich
Crifodo píše:F1A by měla stačit, přímo na pojistky letuje jen prase, to jsi doufám nemyslel. I tak bych to moc nedoporučil laikovi. Vnější trafo je jistější. Je to tvůj ace.
Myslel jsem přímo naletovat. Nevim jak bych pro ni dělal nějakou zvláštní krabičku. F1A to je taková skleněná pojistka 1A proudu asi že.
- john_radich
EKKAR píše:Johne:
1) jasně zkur.venou žlutoprdeláckou konstrukci neopravíš, nebo opravíš, ale bude to stát jako nový plastoškvrky.
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu = při chodu na prázdno tyhle piditrafa berou víc než velký potvory.
3) opravovat má cenu jen to, co bude mít i v budoucnu nějakou funkci a užitek - plastoškvrky jsou na Pikaču, kup něco kvalitnějšího, za cca 500,- se dá koupit i něco, co už jednak solidně vypadá a druhak to nehučí ani naprázdno...
To máš pravdu, ale já neumim vyhodit něco co funguje a koupit jiný. Něco s tim vykoumám asi z toho zdroje PC se mi zdá, že bych to snad napojil a nemuselo by se trafíko vytahovat ze zásuvky
-
spáč
- john_radich
pojistky F 1A jsem myslel rychlá pojistka 1 ampér, trubičková skleněná 5x20mm, které se skoro všude prodávají a k nim držáky šroubovací, zaklapávací, do plošných spojů i na kabel...
když budeš hodně šikovný a spleteš se v PC konektoru něbo něco šlusneš, odpálíš si zdroj a když bude zrovna disk zapisovat, přijdeš o data... je to fakt na tobě.
Magnetizační proud, který se v blbém materiálu mění v teplo a ve zvuk řekl bych elektroměrem točí nebo aspoň pomáhá točit...
- john_radich
spáč píše:EKKAR píše:....
2) odepínáním od sítě ušetříš v celoročním měřítku nemálo kWh jen na blbým magnetizačním proudu ....
Magnetizační proud ovšem hodinama netočí.
Omyl: i ten točí hodinami. Ne sice přímo, ale jím vyvolané ztráty na reálných odporech vinutí a vedení a vířivými proudy v jádru už to zvládají v naprosté pohodě.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak je potřeba říct, že bedničky k PC s opravdovým vypínačem sítě jsem neviděl tak deset let.
john_radich: až ti to nebude vrčet, tak si k PC ještě pořiď prodlužku s vypínačem a po skončení práce ji vypni. Ušetříš proud a počítači prodloužíš život.