Generátor s XR2206

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Opteron

#16 Příspěvek od Opteron »

Já bych potreboval aby někdo schopny prekreslil ty prepinace do toho Masobova schemata, uz mam totiz osazenou DPS a zbyva jen osadit ty prepinace a je to hotove...z tech schemat se moc clovek inspirovat nemuze pac tam maji nektere kontakty sdruzene zatimco Masob tam dal trebas zem a -9V aby to nedelalo ty zuby v signalu jak tam popisoval pri tvorbe toho schematu...
jandu

#17 Příspěvek od jandu »

Máš to predsa 1:1 tú druhú schému .....

Ale prečo nepožiadaš priamo autora? Určite ti poskytne svoje zapojenie vonkajších prvkov.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Opteron

#18 Příspěvek od Opteron »

Psal jsem mu už před měsícem, neodepisuje mi:(
jandu

#19 Příspěvek od jandu »

Tak narýchlo, od ruky:
Přílohy
XR zapojenie ovl.p.01.JPG
(128.4 KiB) Staženo 169 x
XR zapojenie ovl.p.02.JPG
(101.69 KiB) Staženo 206 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Opteron

#20 Příspěvek od Opteron »

Supeeeer, tohle jsem potřeboval, ten přepínač jsem vykoumal nakonec taky, ale pro jistotu jsem to potřeboval ověřit, byl jsem z těch schémat jelen....díky moc, tohleto je ono ;) Jdu to zapojit a otestovat
jandu

#21 Příspěvek od jandu »

Na obrázku dps /i vlastnej doske/ je zrejme drobná chyba. Tretí vývod z ľava má byť prepojený so zemou a rovnako z prava - tam ale vidím dva otvory pre prepojku. Tak isto pod transformátorom do oblasti medzi PT6 a PT2, a taktiež medzi POJ2 a C18 vyzerá na prepojku smerom dole k C 3,C4. Ale to si radšej over. No a vývod -9V si nájdi meraním, nevedel som to identifikovať.
Opteron

#22 Příspěvek od Opteron »

No Masob tam místo GND používal někde -9V aby se odstranil zákmit v signálu, v tom se to schéma liší od AR nebo KTE...cely topic je zde:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &start=315
Ty propjky tam mám všechny, nejsou zakresleny a tak jsem musel jít uzel po uzlu ve schématu a podle fotografií jsem to nějak dal do kopy a ověžil správnost, pak jsem zkysnul na těch přepínačích, ale s těma jsi mi helpnul takže jdu to vyzkoušet...jen jediné co mi vrtá ještě hlavou je ta svorka "STRIDA", Mysob posílal do fóra fotky průběhů a modulací a ta střída m u šla regulovat...to by chtělo ještě zjistit jak to má být zapojené, byla by škoda toho nevyužít...
jandu

#23 Příspěvek od jandu »

Zapoj to podľa tej schémy kreslenej v EAGLE. Až to rozchodíš, môžeš - ak chceš trochu experimentovať, ale ja na to nevidím dôvod. Neviem presne, čo Masob všetko robil a preto je ťažké hocičo predpokladať. Na tej doske má niekoľko vývodov naviac/i zdvojené, ale aj popis na schéme OBD_ZEM je vlastne nie zem, ale -9V.

Chce to preto najprv rozchodiť podľa "určitej" schémy, a to je tá vyššie menovaná.

Ešte k hodnote "ladiaceho" potmetra: v schéme je 47K/lin., ale ak chceš mať rozsah laditelný 1:1 000, tak tam daj M1/lin., ak 1:100, potom 10K. Presah, resp. začiatok a koniec nastavuješ trimrom PT1 a PT2.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“