Však som napísal, problém je fsb RAM-ky. Taktuje na 100MHz, keď má RAM DDR400. Everest píše optim. 400MHz, skutočný 100MHz. To je ten problém. Mám vymeniť procesor, alebo je vadná doska, alebo mi unikol nejaký jumper? S BIOSom som sa nedostal nikam, ako som už napísal.
Mělo by to být asi na jumpery nebo něco podobného. Neviděl sem tu desku, nevím kolik se toho musí propojit, ale tipnu si podle nákresu, že hafo. Musíš pohledat, co se prodává.
Snáď mi prepáčite laickú otázku. Predpokladajme, že je v počítači licencovaný WinXP. HDD má veľkosť 40GB. Rozhodnem sa pre upgrade, systém prenesiem cez image na väčší HDD a vymením i motherboard. Ako to bude s licenciou? Počul som, že je viazaná k doske. Áno, či nie?
Poté, co mi odešla v mém počitadle základní deska, tak jsem si zavolal na podporu Mrkvosoftu, kde mi bylo doslova řečeno - Pokud máte original Win XP a máte na Case nalepenou Licenční nálepku, nacpěte si do toho třeba Perpetum Mobile - trošku jsem ten popis přehnal.... Znova jsem si Win zaregistroval - nová základovka, jiný procesor, jiný Hdd... a zatím bez problémů
Hm zahada,ze mne pri vymene criev kompu aktivacia nepresla! Nevadi,ochcal som to... Duvsan-pokial je to OEM licencia tak ta je skutocnje viazana na HW.
Nevim jak CZ ci SK podpora,ale tady jsem resil to same,OEM verze XP a vymena krome skrine vseho.Aktivace po telefonu pres bezplatnou linku,kde po nadiktovani vselijakeho jakasi automaticka odpovedna nadiktovala novy aktivacni kod bez jakychkoliv problemu.