OTF445 - po vymene vn trafa zly obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
junior299

OTF445 - po vymene vn trafa zly obraz

#1 Příspěvek od junior299 »

Zdravim,
v OTF 445 odislo vn trafo - skrat k zemi. Povodny typ AT2079/09T som vymenil za HR7589 - TV uz ide, avsak obraz je dost zly.
Cez obraz sa pomaly pohybuje cca 5cm siroky tmavsi pas, a obraz v pravej hornej casti obrazovky ma tvar sinusoidy. Po chvilke sa obraz rozostri uplne rozmaze a o chvilku je zase dobry. Nastavovanie vn trafa nema vplyv. Postupne som vymenil snad vsetky elektrolyty v TV + BU508AF a stale nic.. je to velmi dobra TV a je mi luto ju zahodit.... kde mam este patrat... studene spoje vylucujem, prepajkoval som toho vacsinu...
jurill

#2 Příspěvek od jurill »

chcelo by to foto
stevo59

#3 Příspěvek od stevo59 »

Tak sa prejaví okrem iného vadná filtrácia v anténovom zosilňovači - nie je použitý? Ako sa správa v AV móde?
...kábel odrezaný na presnú dľžku je nutne krátky...
junior299

#4 Příspěvek od junior299 »

Robi to aj v AV a rovnako aj pri zapnutom TXT - tam to rozostrovanie a vlnenie vidiet najlepsie... foto nepomoze, je to dynamicke meni sa to. Je mi to divne, lebo pre odidenim trafa to slo vsetko OK, potom mi vychadza, ci neodislo nieco ine, co odpieklo trafo.. alebo potom trafo je nafigu ? je to spravna nahrada tak uz neviem...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Mas dobre nasadenu paticu na obrazovke?
Co synchronizacia zdroja?
stevo59

#6 Příspěvek od stevo59 »

Ten tmavý pás značí, že do obrazu sa nejako dostáva 50 Hz, takže len hľadať prečo. To rozostrovanie - skús pozrieť na elyt C705 na doske obrazovky (10u/250V) a poradil by som pozrieť na Ufoc, ale asi nemáš čím a bez skúseností na to nešahaj, je tam tých voltíkov viac. To trafo bola funglovka?
...kábel odrezaný na presnú dľžku je nutne krátky...
jurill

#7 Příspěvek od jurill »

Skontroloval by som pripojenie Ufoc na pätici a potom že by trafo? Reaguje na trimer Ufoc?
paca123

#8 Příspěvek od paca123 »

Úplně v pohodě tam může být proražená patice.Vyměnil by ji.Ten pás přes obraz bych taky viděl ve filtraci ant.zes.Odpojit anténu od všech přístrojů a vyzkoušet pouze video signál.
junior299

#9 Příspěvek od junior299 »

Takze.. pomenil som vsetky elektrolyty co prichadzali v uvahu - tmavy pas uz zmizol, avsak ostalo tu tych cca 5cm miesto v hornej casti kde je zvlneny obraz... napada ma slovo "silha" a obcas zatrasie celym obrazom - inac by bol ostry uz nerozostruje. Trafo reaguje dobre , patica je OK. Opat som vsetko prepiskal, prezrel lupou... Zufalost pokracuje, dam si dva dni pauzu a potom sa asi pustim menit zaradom keramicke kondiky... a dufam, ze nieje sahnuty svab, alebo blbe trafo - i ked bolo uplne nove. Robi to ci AV ci analog, ci TXT zvlneny obraz v hornej casti a obcasne zatrasenie celym ... :-(
jogo

#10 Příspěvek od jogo »

Zdroj máš ok?
A v horiz. som mal pri podobnom keramiku? či TR? vadný - bol to sériový člen voči zemi - tu nemám schému a je to dávno..
Apropo, nemám rád takéto kosenie kosou - meniť a pájkovať všetko na čo oči padnú..aj keď je to pracnejšie meniť a pájkovať sa má len to čo je vadné a nie rozkopať celý aparát..samozrejme, je to môj názor
junior299

stacilo...

#11 Příspěvek od junior299 »

Tak to teda vzdavam... momentalny stav je takyto, ze TV nejde absolutne vobec a idem si pozriet, kedy vyvazaju elektroodpad. Bola to dobra TV, sluzila dlhe roky, skoda jej.... menil som co prislo, a teraz mi odpaluje poistku.. cosi, kdesi.. osciloskop nemam, odkontrolovat sa nic nedalo tak som menil rad radom vsetky kondiky ... a tak to skoncilo.Co je terazx v skrate neviem nijak raz najst.. alebo studeny spoj.. nemam uz nato nervy. Bohuzial Plosak je taky aky je, ze po jednom odpajkovani sa ploska odtrhne a potom je z toho nakoniec studeny spoj. Ked som videl bratrancovu TV, co bola v oprave tak vidim, ze stym mali problem aj profi opravari... same prepojky, skoro ako mam ja....tak nic... Vdaka za rady. St.
masar

Re: stacilo...

#12 Příspěvek od masar »

junior299 píše:... Ked som videl bratrancovu TV, co bola v oprave tak vidim, ze stym mali problem aj profi opravari... same prepojky, skoro ako mam ja....tak nic...

No jest-li to nebude náhodou tím, že se v té telce hrabal před tím taky jeden takový... :wink:
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

Re: stacilo...

#13 Příspěvek od BaluSK »

junior299 píše: Ked som videl bratrancovu TV, co bola v oprave tak vidim, ze stym mali problem aj profi opravari... same prepojky, skoro ako mam ja....tak nic...

Nezmysel, s touto telkou profici v zivote nemali vaznejsi problem...tych par zavad co sa na nich vyskytovalo sa odstranovalo rutinne,samozrejme za predpokladu ze sa neodstranovala iba zavada,ale aj pricina zavady.... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“