Páječka s podavačem cínu.
Moderátor: Moderátoři
Páječka s podavačem cínu.
Chtěl bych si vyrobit ke své pájce podavač cínu. Něco jako tady : http://www.aukro.cz/item825211729_pajec ... _cinu.html
Při letování musím v jedné ruce držet páječku a v druhé cín. Na přidržení letovaného předmětu musím používat třetí ruky ( stojánek s krokodýlky)
Tento přidavač by mi tuto práci usnadnil. Nemusel bych držet cín a měl bych ruku volnou na přidržení předmětu.
Jaký je názor na tuto pomůcku ?
Pokud bych si chtěl tento podavač vyrobit ,chtěl bych použít AC motor z mikrovlné trouby ( otáčení jídla) . Tento motůrek mám v provedení buď AC 30V nebo AC 230 V. Tyto můturky sou pomaloběžné ,ale pro tento účel by chtělo otáčky snížit.
Máte někdo nápad jak by šla vyřešit regulace otáček tohoto motůrku ?
Předem děkuji za odpovědi.
napríklad pajkovaciu pastu nepoužívam. ked preletuvavam nejake spoje v video a DVD technike nožičky pokvapkam takou tekutinou na spajkovanie a nahrejem horucim vzduchom z pajkovacej stanice pri miernom tlaku na daný IO sa v 98% všetky spoje opravia.
mat100 píše:srry vyjádřil jsem se špatně.No prostě mi cín z hrotu nechytá na předmět.
Cín má chytat, ale ne z hrotu. Hrot slouží jako zdroj tepla a ne na nějaký transport cínu. pak vymýšlíš kokotizmy s kalafunou, protože ti veškeré tavidlo uletí do nebes.
Tady to sice není moc optimální, má moc tenký hrot a dělá to dost manťácky a pomalu, ale cca tak nějak....
http://www.youtube.com/watch?v=MHNDa2Wv ... re=channel
Sendyx píše:mat100 píše:srry vyjádřil jsem se špatně.No prostě mi cín z hrotu nechytá na předmět.
Cín má chytat, ale ne z hrotu. Hrot slouží jako zdroj tepla a ne na nějaký transport cínu. pak vymýšlíš kokotizmy s kalafunou, protože ti veškeré tavidlo uletí do nebes.
Ja jenom řikam , že toto není možnost , jak letovat.
Ja letuji takto - již v 1. příspěvku.
Při letování musím v jedné ruce držet páječku a v druhé cín. Na přidržení letovaného předmětu musím používat třetí ruky ( stojánek s krokodýlky)
Tento přidavač by mi tuto práci usnadnil. Nemusel bych držet cín a měl bych ruku volnou na přidržení předmětu.
To tvé video je pěkné,ale při takovéto době ohřívání bych už vyhřál dps.
Jinak ta možnost držení součástky pomocí ohnutí vývodů není pro mě řešení .Letuji i kabely a očka . no nic nebudu se hádat asi máte pravdu.