Páječka s podavačem cínu.

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mat100

Páječka s podavačem cínu.

#1 Příspěvek od mat100 »

Hoj

Chtěl bych si vyrobit ke své pájce podavač cínu. Něco jako tady : http://www.aukro.cz/item825211729_pajec ... _cinu.html

Při letování musím v jedné ruce držet páječku a v druhé cín. Na přidržení letovaného předmětu musím používat třetí ruky ( stojánek s krokodýlky)
Tento přidavač by mi tuto práci usnadnil. Nemusel bych držet cín a měl bych ruku volnou na přidržení předmětu.

Jaký je názor na tuto pomůcku ?

Pokud bych si chtěl tento podavač vyrobit ,chtěl bych použít AC motor z mikrovlné trouby ( otáčení jídla) . Tento motůrek mám v provedení buď AC 30V nebo AC 230 V. Tyto můturky sou pomaloběžné ,ale pro tento účel by chtělo otáčky snížit.

Máte někdo nápad jak by šla vyřešit regulace otáček tohoto motůrku ?

Předem děkuji za odpovědi.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Pro manuální pájení to vidím jako dokonalou pitomost.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mat100

#3 Příspěvek od mat100 »

Proč myslíš ?
Ja když nanesu cín na hrot ,tak se mi kalafuna odpaří a cín mi vůbec nechytne.

Musím přidávat manuálně cín
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Průměrný mongolský pastevec, když pájí mikropájkou, pájí správným postupem, tj. žádnou kalafunu nebere na hrot :cry:
mat100

#5 Příspěvek od mat100 »

srry vyjádřil jsem se špatně.No prostě mi cín z hrotu nechytá na předmět.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

u mna je kalafuna zaklad a cin beriem iba tolko kolko je širka pajkovacieho očka (trafopajka) na pajkovanom spoji sa najprv rozplynie kalafuna a potom sa zaleje nožička sučiastky aj cinom. ak je malo cinu na danom spoji dodatočne ešte raz namočim pajkovacie očko do kalafuny a po priložení na spoj dodatočne ešte raz s cínom v ruke zalejem spoj tak aby bol OK.
napríklad pajkovaciu pastu nepoužívam. ked preletuvavam nejake spoje v video a DVD technike nožičky pokvapkam takou tekutinou na spajkovanie a nahrejem horucim vzduchom z pajkovacej stanice pri miernom tlaku na daný IO sa v 98% všetky spoje opravia.
mat100

#7 Příspěvek od mat100 »

Ja le řešim mikropájku
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

mat100 píše:srry vyjádřil jsem se špatně.No prostě mi cín z hrotu nechytá na předmět.

Cín má chytat, ale ne z hrotu. Hrot slouží jako zdroj tepla a ne na nějaký transport cínu. pak vymýšlíš kokotizmy s kalafunou, protože ti veškeré tavidlo uletí do nebes. :cry:

Tady to sice není moc optimální, má moc tenký hrot a dělá to dost manťácky a pomalu, ale cca tak nějak....

http://www.youtube.com/watch?v=MHNDa2Wv ... re=channel
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 08 led 2010, 19:01, celkem upraveno 1 x.
mat100

#9 Příspěvek od mat100 »

Sendyx píše:
mat100 píše:srry vyjádřil jsem se špatně.No prostě mi cín z hrotu nechytá na předmět.

Cín má chytat, ale ne z hrotu. Hrot slouží jako zdroj tepla a ne na nějaký transport cínu. pak vymýšlíš kokotizmy s kalafunou, protože ti veškeré tavidlo uletí do nebes. :cry:

Ja jenom řikam , že toto není možnost , jak letovat.

Ja letuji takto - již v 1. příspěvku.

Při letování musím v jedné ruce držet páječku a v druhé cín. Na přidržení letovaného předmětu musím používat třetí ruky ( stojánek s krokodýlky)
Tento přidavač by mi tuto práci usnadnil. Nemusel bych držet cín a měl bych ruku volnou na přidržení předmětu.

To tvé video je pěkné,ale při takovéto době ohřívání bych už vyhřál dps.
Jinak ta možnost držení součástky pomocí ohnutí vývodů není pro mě řešení .Letuji i kabely a očka . no nic nebudu se hádat asi máte pravdu.
lex200

#10 Příspěvek od lex200 »

měl jsem takovýto přidavač, otáčky jsem řešil PWM regulací měl jsem tam motorek z videa 12V a funkovalo to bez problému
mat100

#11 Příspěvek od mat100 »

lex200 píše:měl jsem takovýto přidavač, otáčky jsem řešil PWM regulací měl jsem tam motorek z videa 12V a funkovalo to bez problému

Moc děkuji.
Jakou si měl skušenost s letováním s tímto přidavačem ?
Využíje se ?
lex200

#12 Příspěvek od lex200 »

většinou letuju s trafopájkou takže ho moc nevyužívám, ale ale když je potřeba mikro tak šikovná pomůcka
mat100

#13 Příspěvek od mat100 »

lex200 píše:většinou letuju s trafopájkou takže ho moc nevyužívám, ale ale když je potřeba mikro tak šikovná pomůcka

díky moc.
mat100

#14 Příspěvek od mat100 »

Prosím poradte :
Schema na řízení AC motoru 30V
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

Znám 2 lidi, co mají podobný stroj, ale s jiným hrotem. Použití je prý spíš vyjímečné, než se to správně seřídí, je dávno deska osazená.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“