Nabíječka z PC zdroje
Moderátor: Moderátoři
Jak se to chová při nabíjení baterky? Mám tady 12V 9Ah... Když poťák nechám na nejmenším nabíjecím proudu do baterky teče asi 150mA a je na ní napětí 13V. Když chci ovšem proud nastavit na 0,1C (900mA) tak se to přepne na napěťový zdroj (LED svítí zelená) Ale proud do baterky teče asi 200mA?
Já sem nikdy nic nenabíjel, tak pořádně nevím jak se to má chovat a jestli se to chová správně?
Ano funguje ti to dobre inak v clanku je snad popis nie...dokonca sa mi zda ze sa da nastavovat potakom hranica kedy sa to prepne z nabijania do udrziavacieho modu. Ja mam nastavenych nejakych 14,2 pac ubytk je na baterke tych 13,9 zavisi od nabijacieho prudu.
Dokonca som prirobil vypinac ktorym sa da zrusit automatika tj viem si nastavit prud a ten sa udrziava bez ohladu na napatie tj nabijanie charak I
Dotaz - hodnocení
Funguje dobře nebo je to jen nějakej pokus o nabíječku.
Děkuju za info
Franta
A dále se všechno musí zapojit správně a podle návodu.
Což zní banálně, ale podle předchozích příspěvků v tom je častý problém.
A pokud už něco spleteš (mně se to podaří skoro pokaždé, když něco dělám) a nemáš ponětí o fungování obvodu, pak získáš dojem, že konstrukce je špatná.
Ale ona není.
PavelFF píše:Franto, funguje dobře. Jen musíš mít trošku štěstí s výběrem PC zdroje.
A dále se všechno musí zapojit správně a podle návodu.
Což zní banálně, ale podle předchozích příspěvků v tom je častý problém.
A pokud už něco spleteš (mně se to podaří skoro pokaždé, když něco dělám) a nemáš ponětí o fungování obvodu, pak získáš dojem, že konstrukce je špatná.
Ale ona není.
Děkuju ,tak že je použitelná a tohle téma jsem celé četl a tak proto jsem se optal.No zdroj koupím někde na aukru nebo tak.
Jinak znáš otce ,když jim něco vnutíš modernějšího než je luk se šípem.
Davidsev píše:Mě je tak trošku divný proč v udržovacím režimu teče větší proud než v nabíjecím?
To som nepochopil ak prejde nabijacka do udrziavacieho rezimu tak prud tam bude taky aby napetie na baterii bolo 14V (teda take ako je nastavene na tom module)
Cize prud mozes regulovat len od min po prud ktorym sa dosiahne na baterii napetie caa 14V
Ak by si odpojil tu automatiku kontroly napetia ..tak vies regulovat prud podla bez ohladu na napetie prakticky buy to zalezalo od toho kolko da zdroj a este od ubytku na snimacom rezistore.