Zkreslený kanál - elektronkový

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Zkreslený kanál - elektronkový

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás ! Zajímá mne kde v tomto zapojení vzniká onen vytoužený zkreslený signál. Může mě to prosím někdo vysvětlit ?
http://hlava.webpark.cz/Kytarove/kanal1.gif

A ještě něco když už jsme u toho - postavil jsem si JCM 800 - 2204 a zajímalo by mě jestli by u něho nešlo nějakým raději jednoduchým způsobem udělat to že by byla možnost přepnutím tento zkreslit a dalším přepnutím vrátit na čistý kanál ?

Děkuji ! Kaca
Zirafka

#2 Příspěvek od Zirafka »

Zkreslený signál ti vznikne přebuzením aktivní součástky, tady elektronky. Záleží na tom, jak jsou nastavené jejich pracovní body. Takže ti vlastně stačí přebudit libovolný zesilovač, toho se využívá i v tomto zapojení.

Jsou tam hezky namalované elektronky, zajímalo by mně, kde splašit elektronku ECC83 se studenou katodou :twisted:

Na to co popisuješ ti stačí přepínač :-D Ale pokud to chceš přepínat tlačítkem (nebo pedálem) zkus použít klíčová slova "bistabilní klopný obvod a relé" ;-)
FERYACT

#3 Příspěvek od FERYACT »

Na najití místa kde zesilovač zkresluje nestačí schema ale osciloskop.
Zirafka

#4 Příspěvek od Zirafka »

Stačí schéma, ale mě se nechce hledat a koumat nad nastavením pracovních bodů. Všechno se dá spočítat.
alles

#5 Příspěvek od alles »

no logicky mě vzchází že by to mělo být mezi potenciometry "gain" a "volume", když koukám je tam o tři zesilovací stupně víc... na rozumnou napěťovou úroveň se to vrací rezistorem 680k v serii s volume....
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Oldradio »

Variola píše:
Jsou tam hezky namalované elektronky, zajímalo by mně, kde splašit elektronku ECC83 se studenou katodou :twisted:

To je německý způsob kreslení.
FERYACT

#7 Příspěvek od FERYACT »

To Variola:zkreslení vzniká pracuje li aktivní součástka v nelineární části charakteristiky/i bez přebuzení/.
Že by se dalo zkreslení spočítat od zeleného stolu?
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Tak děkuji ! Jsem amatér a tak se ptám hloupě. Proto jsem se ptal tady v té části určené bastlířům. No, nějak se s tím poperu. Osciloskop mám, tak budu zkoušet a měřit.
Zirafka

#9 Příspěvek od Zirafka »

Oldradio píše:To je německý způsob kreslení.

Zajímavé, dá se o tom někde něco najít? Protože tady u nás se takto malují studené katody a to u těchto elektronek asi nehrozí.

Kaca píše:Tak děkuji ! Jsem amatér a tak se ptám hloupě. Proto jsem se ptal tady v té části určené bastlířům. No, nějak se s tím poperu. Osciloskop mám, tak budu zkoušet a měřit.

Příjemnou zábavu, dál už nic nezjišťuju.
Naposledy upravil(a) Zirafka dne 14 led 2010, 12:02, celkem upraveno 1 x.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

Variola píše:
Oldradio píše:To je německý způsob kreslení.

Zajímavé, dá se o tom někde něco najít? Protože tady u nás se takto malují studené katody a to u těchto elektronek asi nehrozí.

Oldradio píše:Tak děkuji ! Jsem amatér a tak se ptám hloupě. Proto jsem se ptal tady v té části určené bastlířům. No, nějak se s tím poperu. Osciloskop mám, tak budu zkoušet a měřit.

Příjemnou zábavu, dál už nic nezjišťuju.

To nepsal Oldradio, to jsem psal já a prosím už se s tím nezatěžujte. Nevěděl jsem že to bude tak složitý problém.
Děkuji, zdravím a končím. Kaca
Racius
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Racius »

Takže máš postavené JCM800 a chceš viac gainu ?
tento maršal totiž neni pôvodom hi-gain, to by bolo trocha treba prerobiť, napr. na štyl SLO100 alebo Dual Recti, ale to by bola istotne otrocká a neefektívna robota.
Lepšie riešenie sa mi vidí skonštruovať nejaký tubescreamer a zaradiť ho pred input :)
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

No, to je ono co bych chtěl. Podívám se po internetu po nějakém plánku a zkusím něco podniknout. Děkuji moc !
Odpovědět

Zpět na „Poradna“