lampáček
Moderátor: Moderátoři
- odbručovací potenciometr byl pořeba vždy vyměnit (ten původní pertinaxový měl většinou špatný kontakt a byl zdrojem brumu)
- je více variant použitých svitkových kondů - ty, co mají papírový obal, mají svod a musely se vyměnit všechny, ty foliové byly většinou dobré
- repasí potenciometrů jsem vždy rozuměl rozebrání a vyčištění dráhy a kontaktů kapalinou na potenciometry - funguje pak většinou nějakou dobu bezvadně
- mě osobně se nejvíc líbí zvuk s EL84 TESLA + vstupní ECC83 TUNGSRAM s dlouhýma anodama
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
na řadě jsou potenciometry.
Jinak každý koukám píše, že se to na kytaru nehodí, nj. je to takový univerzál. Já to předtím testoval skrz předzesilovač na kytaru s ekvalizérem, má to linkový výstup. Vyzkouším s tím i pár efektů a boxů.
Ale co, zahodit se to nechá vždycky
- Přílohy
-
02.jpg- ta barva těch EL je stejná, jen blesk to blbě osvítil
- (120.88 KiB) Staženo 126 x
První série měly prý nějaké supr svitkové kondenzátory. Tu bílou MV3, co jsem opravoval já, měla naopak tak špatné kondezátory, že korekce vůbec nereagovaly na otáčení knoflíkama.
Sledoval jsem, za kolik se MV3 prodávaly na aukru - a šlo to postupně asi od 1200,- kč a během roku se to vyhouplo vždycky přes 3000,-. Bílá i černá. Teď už tam dlouho žádná nebyla, takže bude po nich hlad a cena může být i vyšší.
A nemyslím si, že by to bylo zas tak přehnané - zkuste si spočítat, kolik by stály součástky, trafa, bedna, lampy... a zjistíte, že to za tu cenu nepostavíte...
Neříkám že je to super high atd. ale pokud bych sháněl zvukově něco podobného dnes, tak minimálně od 10ti by to stálo.
Ještě jednou díky za rady.