"Dálkový" přenos dat. (teoretický dotaz)
Moderátor: Moderátoři
"Dálkový" přenos dat. (teoretický dotaz)
mám takovej bláznivej nápad a nevím jestli nejsem moc blázen. Potřeboval bych bezdrátově přenášet, v rámci baráku, několik signálů. Konkrétně od kotle, řekněme dvě teploty, venkovní teplotu a několik digitálních signálů. Dráty jsou prostě vyloučeny. Takže buď nějakej wifi přenos, 400 MHz by asi neprolezlo, nevím, nebo ideálně zapojení do bezdrátové sítě, která v baráku funguje a na data se třeba koukat přes webové rozhraní. To by se mi líbilo nejvíc. Je vůbec něco takového hardwarově možné? Řešil někdo něco podobného ?
- kevin_mitnick
Ciste teoreticky lze vzit nekterou monitorovaci jednotku z HW shopu
http://obchod.hw.cz/?cls=spresenttrees&strid=9583 a pokud uz mas doma wifi sit, tak se pres nejaky levny router napojit na ni (nebo primo na domaci ethernet kabelaz). Pak se muzes na hodnoty divat pres webovy prohlizec nebo nejaky vizualizacni nastroj...[/url]
- kevin_mitnick
Re: "Dálkový" přenos dat. (teoretický dotaz)
ok1xgi píše:Zdravím všechny,
mám takovej bláznivej nápad a nevím jestli nejsem moc blázen. Potřeboval bych bezdrátově přenášet, v rámci baráku, několik signálů. Konkrétně od kotle, řekněme dvě teploty, venkovní teplotu a několik digitálních signálů. Dráty jsou prostě vyloučeny. Takže buď nějakej wifi přenos, 400 MHz by asi neprolezlo, nevím, nebo ideálně zapojení do bezdrátové sítě, která v baráku funguje a na data se třeba koukat přes webové rozhraní. To by se mi líbilo nejvíc. Je vůbec něco takového hardwarově možné? Řešil někdo něco podobného ?
U nás se to řeší pomocí regulátoru ,který vše snímá,switche pro připojení více objektů a dál po optice do centrálního PC .Ty bys to mohl přenést po wifině
ok1xgi píše:Mně by stačilo přenést teplotu na kotli ze sklepa do 1. patra. Bezdrátový teploměry jsou passe, páč jsou do 50°C.
Nezkoušel někdo nějakou aplikaci s DS18B20 ?
Domácí automatizace s 1-Wire.
http://quattro.haje.cz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=16&Itemid=26