ORAVA C462
Moderátor: Moderátoři
ORAVA C462
co zbývá?
Vlnil se mi obraz, když se odněkud dostalo do kabelovky poměrně dost tvrdých asi 8V proti zemi a na video jsem měl připojený zesilovač s nulákem. Ten koax se přitom docela slušně hřál.
Další případ - zkrat jednoho z kondenzátorů mezi oddělenou a neoddělenou zemí ("přes zdroj"). Stálo by za to zkontrolovat, jestli oddělená zem není spojená se sítí. Chová se to stejně, jako ve výše uvedeném případě, jen ten plášť koaxiálu dostává šťávu z televize.
A vůbec: text to dělá, obraz to dělá: dělá to i v režimu MIX? Nebo drží jen text a obraz pod ním plave? Pak by to ukazovalo na přeslech mezi výstupem textového modulu a výstupem video, nejčastěji kvůli studeňáku na signálové zemi
Přeslech mezi TV a vstupem scart jsem zažil jen u jedné světové značky, co používá Wega Trinitron: pokud si scart8 neřekl o přepnutí, byl pod TV obrazem slabě vidět program naladěný na videu (když bylo zapnuté).
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jezevec píše:Je možné, že to dělá C114 (6n8) v impulsním zdroji, pokud je tam 4n7, dej tam 6n8. Je téměř vyloučené, aby to dělalo impulsní trafo, to síťové elko dej na původní hodnotu, byl by příliž velký proudový náraz při zapnutí, trpí graetz. Pokud to nebude tím C114, tak už ti asi pomůže jen měřit osciloskopem.
Máš pravdu jezevče je to na 100% tím 6k8 ,už jsem to měl několikrát a na poprvý je to pěkný výdrb pokud nečteš servisní oběžníky