Osvětlení ovladačů topení Felicia

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

Osvětlení ovladačů topení Felicia

#1 Příspěvek od Oldradio »

Máte někdo zkusšenost s výměnou nefunkčních podsvětlovacích žárovek ovladačů topení u Škody Felicia, jak se k ním co nejjednodušeji dostat a co se má sundat? V tlačítkách na světla, mlhovky a varovná světla už jsem si je vyměnil, ale u topení jsem zatím nenašel žádný způsob, jak to nedestruktivne rozebrat.
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Jindra
Přílohy
Schránka01.jpg
(296.54 KiB) Staženo 812 x
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

Už jsem to dělal, a bylo to na půl dne! já kvůli tomu rozdělával celou palubovku. Pokud budeš postupovat podle návodu nahoře, tak si dej opravdu bacha abys neulomil zarážky na tom panelu. Žárovky jsou tam obyčejné T5.
Feltech

#4 Příspěvek od Feltech »

Osobne doporučujem malú úpravu. Rozbi žiarovku a do pôvodnej pätice daj vysokosvietivú LED s odporom,ide to veľmi pekne do toho vsadiť, keď úplne vykrátiš 1 vývod LED a tiež vývody odporu. Keďže žiarovky sú cínované, tak ak odstrániš starý cín, tak sa ti to potom bude dať krásne do pôvodnej p
tice namontovať.
Potom už len správne trafiť polaritu a máš vystaráno na 100 let.

Zdar.
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

a dej si každou ledku jiné barvy ať to máš pěkně duhové.Tuhle zvrácenost už jsem viděl
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Oldradio »

Feltech: Do tlačítek už jsem ledky dal, normálně svítivé, i tak to svítí víc, než původní žárovky. Barevné plastové vrchlíky nad původními žárovkami jsem odstranil.

Jindra2. Díky moc za obrázek.
Honza_dy

#7 Příspěvek od Honza_dy »

Feltech píše:Osobne doporučujem malú úpravu. Rozbi žiarovku a do pôvodnej pätice daj vysokosvietivú LED s odporom,ide to veľmi pekne do toho vsadiť, keď úplne vykrátiš 1 vývod LED a tiež vývody odporu. Keďže žiarovky sú cínované, tak ak odstrániš starý cín, tak sa ti to potom bude dať krásne do pôvodnej p
tice namontovať.
Potom už len správne trafiť polaritu a máš vystaráno na 100 let.

Zdar.

Asi těžko kamaráde. Ty žárovky jsou v tzv. celoskleněném provedení, takže žádnou kovovou patici nemají. Pokud tam dá ledku tak bude mít maximálně mezi knoflíky dva světelné body a okolo nic. Je tam potřeba zdroj světla, který vyzařuje do stran, proto ty světlovody.

Žárovka tam patří tahle a kup kvalitní ať se ti nestane jako mě, že jedna po výměně přestala do týdne svítit.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Este odporucam skontrolovat stav baterie - ak je horsia, tak vymenit. Ked som auto kupil (nie je to Felicia), tak boli vselikde vypalene ziarovky a dost casto sa vypalovali dalsie. Pred rokom som menil bateriu (v zime uz tocila pomaly, navyse bola len 44Ah namiesto 60Ah) a odvtedy sa nevypalila ani jedna ziarovka.
blahojan

#9 Příspěvek od blahojan »

Honza_dy píše:Už jsem to dělal, a bylo to na půl dne! já kvůli tomu rozdělával celou palubovku. Pokud budeš postupovat podle návodu nahoře, tak si dej opravdu bacha abys neulomil zarážky na tom panelu. Žárovky jsou tam obyčejné T5.

Co si tam menil pol dna? Das dole krytku a ziarovky vies pekne vybrat.
Honza_dy

#10 Příspěvek od Honza_dy »

Děláš ramena když víš jak na to :D Já to nevěděl, tak jsem se k tomu musel propracovat. To mi ještě dvě hodiny zabral volant s airbagem.
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

Spotřebiče (žárovky) do auta nemůžou být na napětí 12V ale min 14V!! Při jízdě a dobíjení aku je v palubní síti 14,5V. Např. autorádia musí (by měla :cry: ) být konstruovaná na 18V.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Miro, děláš jako bys byl dnešní - NOMINÁLNÍ NAPĚTÍ SÍTĚ AUTOMOBILU je opravdu 12 nebo 24V - a je to určené použitým olověným akumulátorem V KLIDU. To, že za chodu motoru je v síti až 14,5V nebo něco málo přes 28V je taky dáno tím akumulátorem - prostě jeho nabíjecí křivkou. Všichni normální výrobci s těmito fakty kalkulují a své výrobky dimenzují podle toho. Kdo to neudělá, pohoří. Taky výrobce alternátorů a nabíjecích soustav obecně na to musí myslet - vezměme si například Fóbije I, kolik těch jezdí "jednovokých" čili "na Žižku". Tam je situace zaviněná nevyhovující instalací, která produkuje takové špice, že odpalují i "há-sedmičky"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“