skusali ste prijem dvb-t slovensko???
Moderátor: Moderátoři
kimlo píše:Z Trenčína sa nevysiela, vysiela sa z V.Javoriny na 69. kanále. Tu v okolí NMnV je príjem super, ešte aj české ČT1,CT2,Č4,ČT24 a nejaké rádiá na 29.kanále.
Keď ti ide na 29 kanále tento český multiplex, vyskúšaj, či nechytíš ďalší na kanále 40. Mne na Záhorí idú oba. Je tam Nova, Nova cinema, Prima, Prima cool a Barrandov.
Presnejšie informácie nájdeš tu: http://www.digitalnitelevize.cz/informa ... blice.html
PeteBurns píše:A neviete teda, ako je to s tým príjmom v Trenčíne?Dá sa to chytiť, alebo je to problém?
Z V.Javoriny to ide 50kW, tak by si nemal mať v TN problém, samozrejme s dobrou anténou.
Ďalšie info a mapu pokrytia maš tu:
http://www.digitalnatelevizia.sk/inform ... lex-1.html
mam menšiu otázočku. skušal som prijem DVB-T signulu s pripojením aktivnej širokopasmovej anteny čili sito. nepodarilo sa nám vyhľadať žiadnu TV stanicu skušali sme rozne nastavovať smr aj sklon anteny ale nič, nič sa nenaladilo ani na STB ani na DVB-T karte v notebooku. potom ma napadlo osadiť namiesto zosilnovača v antene iba symetrizačný člen z 300 na 75 ohm a na koniec koaxu zapojit klasicky antenny konektor. po zapojení jak do STB tak nasledne aj do karty sme naladiky všetkých aktualne vysielaných 5 programov ktore vysielaju v DVB-T. Takisto sa nam nepodarilo nič naladiť na izbovu aktivnu antenu ktora ma v sebe regulovateľný zosilnovač. Prečo je nemožné naladiť TV stanice na aktivnu antenu a ked pripojime pasivnu či už dipol alebo sito zo symetrizačným členom tak je všetko s príjmom v pohode ?
diky
v košiciach to myslim obsluhuje Telecom a vysielač je bud na bankove alebo na heringeši, priamý výhľad mam na bankov. intenzita signalu 100%
Existuje nejaké rozumné riešenie, aby bolo možné používať anténny rozvod ako doteraz, so všetkými programami v ňom, plus nejako utlmiť signál s DVB-T? Bez toho aby som musel kupovať nejakú druhú anténu a signál zlučovať? Ale to by aj tak asi nepomohlo, kedže signál zo spoločnej antény by prehlušil ten slabší...vedel by niekto poradiť čo spraviť?
Máme STA jen se zesilovacími vložkami Alcad a po náhradě ČT2 multiplexem A na K40 z Černé hory nám v zásuvkách normálně digitál jde, aniž by se muselo sáhnout na antény nebo do skříně STA.
Pravda, po instalaci této STA před třemi lety jsme museli vyměnit část koaxiálů v domě, protože byt od bytu nechodily různé analogové programy, jak se fázově sešly vlnové délky.