LG RH-188 (177 nebo 199)

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xxxe

LG RH-188 (177 nebo 199)

#1 Příspěvek od xxxe »

Ahoj,neporadíte někdo kdo se věnujete DVD Rec. s nahráním firmware do tohodle křápu?Všechno je v pořádku (zdroj,HDD i mechanika) ale nenabootuje.Píše na display please wait a dola se restartuje ,dál se nehne.Vypadá to jako když se sesypal soft.Tak to chci přehrát a uvidím co bude pak ale nemůžu nikde zjistit jakým programem to tam dostat a ani zapojení kabelu nikde není.Uvnitř je konektor servisní.Na jiných fórech jsem našel že to třeba dělá vada HDD ale ten jsem už zkoušel jiný a mechaniku taky.Takhle se to prý chová i po špatný aktualizaci fw. Ale tu nikdo nedělal.Začlo to tak že se samo spustilo nahrávání i když nemělo.Pak po delším odpojení z proudu se srovnal a šel,po dalším odpojení už nenabootoval.

Jinak normálně za provozu jde upgrade fw. mechanikou ale ta teď nefunguje když nenabootuje.

Díky za případný postup nebo radu.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jenys »

To není Firmwarem, je to zřejmě problém špatného kontaktu procesoru LSI. Když se podíváš jak je přidělán.....možná pochopíš. Vypadá to na již zde zmiňované Kurvítko :lol: Takže nejsem sám kdo má stejný problém, tedy měl :)

Máš SZ, tak se podívej :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
koldy08
Bydliště: Kousek od bývalé součástkové základny Tesla Rožnov n.p. :)
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koldy08 »

Ahoj, jám obdovný problém s RH 199 jak předešlý kolega. Mohl bys i prosim tě poradit, jak se mám dostat na kontakty toho záludného prcesoru LSI? Snažím se oddělat celý tišťák, na kterém je napájen LSI čip, ale po odšroubování 4 šroubků se desce nechce jít ven. Bojím se to nějak rvát, abych něco nepoškodil... :oops:
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Na jeho kontakty sa nedostanes, kedze je to BGA puzdro.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenys »

Ahoj,
za ten plošňák musíš vzít a vytáhnout ho z konektoru pod ním, jde trochu ztuha, ale jde. Ale vespod toho moc nenajdeš. Zkus na ten procesor LSI zatlačit, nebo s ním nějak pohnout, neutrhnout. Aspoń já to takto náhodně zprovoznil. Po asi půl roce to znova zablblo, tak jsem ho znovu přimáčknul na plošňák a zase to maká v pohodě. Ještě jsem se k tomu nedostal, ale uvažuji o nějaké klipsně, která by ten procesor přimačkávala k desce, něco jako procesory v PC.Už ani nešroubuji kryt, asi by měl být, ale pohodlnost je silnější :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

odporučoval by som si zohnal horkovzdušnu pištol alebo stanicu a nahriať kraje toho LSIčka miernym tlakom pritlačať, cinove guličky by mali znovu spojiť studený spoj pod BGAčkom. ak to nepomôže asi by zostavalo nem po nahriatí oddeliť procesor od DPS a preguličkovať to cele a zase osadiť.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Na toto potrebujes mat trochu cvik, na prvykrat to urcite znicis. Uz som o tom pisal - vsetko zakryt alobalom a vyrezat dieru presne na IO, ziadny pohyb - NIC NEPRITLACAT! (tym narobis akurat skraty), nahrievat rovnomerne cely IO a teplotu zvysovat postupne.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od durkovic »

mno neviem takto som opravil 6 notebookov ajk HP tak aj ASUS, nahrial som puzdro švabu aby horuci vzduch prenikal aj pod puzdro na tie cinove kontakty a mierne pritlačil. všetko zatial Ok a book nabehol normalne kedže pred tým bol mrtvy alebo len preblikli kontrolky.
koldy08
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od koldy08 »

Tak jsem postoupil dále, DVD rec. naběhlo, na obrazovce se mi ukázalo logo LG, přičemž jsem nemačkal žádné tlačítko a samo od sebe se mi spustilo nahrávaní na HDD. Jen tak podotýkám, nemám k tomu přístroji ovladač, tak jsem odkázaný na tlačítka, co jsou na přístroji. Zkoušel jsem to nahrávaní přerušit, ale prostě DVD rec. nereaguje na stisknutí ani jednoho tlačítka, když teda nepočítám tlačítko ON/OFF. To jediné právě funguje velmi dobře :D
Když DVD rec. odpojím ze sítě a nechám vybít kondíky a pak DVD rec. opět zapnu, jde mi hned po naběhnutí přístroje nahrávaní na HDD přerušit tím, že přepnu režim HDD na režim DVD, ale i po tom se mi nechce ani vysunout DVD mechanika a na obrazovce se mi zobrazuje klasická hláška „žádny disk“. Po vypnutí přístroje a opětovném zapnutí už mi nahrávaní HDD nelze přerušit a nahrává a nahrává i když je tam obrazový šum.během nahrávaní je na obrazovce přibližně zobrazen takový časový údaj od 1:01 do 2:01 a nad tím je znázorněno „play“ a ovládací tlačítka opět nereagují…
Typuji to na špatný firmware…
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jenys »

Hm, tak v tom už ti já neporadím. Ještě snad nějak vyzkoušej funkčnost tlačítek, jestli jdou změřit :?: Mohl by být i problém v připojení předního panelu, někde v konektoru. Ale to spuštění hned po zapnutí je divné, není zablokované, stisknuté to tlačítko REC :?: Pak by asi nereagovalo ani vypnutí. Od předního panelu je páskový vodič, jestli není nějaký problém tam. Asi by to také chtělo mít DO a zkusit jiné funkce. Při nahrávání by mělo jít spustit přehrávání, nebo DVD.

Asi by Ti na to lépe odpověděl Kozoka :wink: :?:
vybihal

#11 Příspěvek od vybihal »

Není to tak dlouho co jsem měnil tlačítka na panelu. Některé měly svody.Samo se to přepínalo během přehrávání z HDD na DVD.
Přílohy
LG_RH177_RH188_RH199 51.pdf
(79.84 KiB) Staženo 426 x
VyBiSu
koldy08
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od koldy08 »

Zkusil jsem to teda s těma tlačíty. Zapnul jsem DVD rec. a ihned jsem odpojil přední panel (talčítka, display) a mašina naleja a disk po chvili nechruostal, tak se nic nenahrávalo. Antému jsem neměl v DVD rec. zapojenou, tak na obrazovce se mi objevil jen obrazový šum a jinak "klid po pěšině" :idea: Pak jsem se vrhnul na měření tlačítek dle přiloženého schématu.
U tl. SW903 (HDD/DVD) jsem naměřil v rozepnutém stavu vůči zemí cca 2.4k, dále u tl. SW909 (TIMESHIFT) jsem naměřil další odpor v hodnotách k a u tl. SW907 (progr.) taktéž. 8O
Tak to asi vypadá fakt na jedno z těch "svodových" tlačítek... :?
koldy08
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od koldy08 »

Jsem vypral z tišťáku nejpravděpodobnější svod, tj. tlačítko SW903 (HDD/DVD) a odblokovaly semi ostatní tlačítka. Už mi konečně vyjede DVD mechanika a pod.. Ještě sehnat zítra ve městě ten mikro spínač a dálkové ovládaní a snad už ta mašina bude v pořádku...

Moc bych Vám chtěl na závěr poděkovat za cenné rady, především Jenysovi, vybihalovi a všem ostatním, kteří se mi snažili určitým způsobem pomoct :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea:

P.S. kdyby někomu doma nadbývalo k RH 199 funkční dálkové ovládaní, tak piště SZ. Díky :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jenys »

Nemáš zač děkovat, jsem rád, že jsi s tím mohl něco udělat a že jsem mohl aspoň trošku pomoci. :lol: Pokud mohu vypomohu :wink:
zvaty

#15 Příspěvek od zvaty »

Ahoj měl jsem podobný problém. Měl svod spínač od ON/OFF a EJECT. Po výměmně to šlapalo, ale nechtě jsem šournul displejem o stínění (kostru) konektoru CINCH na panelu a displej mi přestal svítit, tak bylo po radosti :-(
Vývod od displeje vede na konektor a to na pin SW_FD+.
Je to napájení k fluoroscenčnímu displeji, které vede na hlavní desku. Nemáte prosím někdo zbytek zapojení k tomuto typu DVD.
Díky
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “