Návrh indikátoru vybuzení
Moderátor: Moderátoři
Návrh indikátoru vybuzení
Řeším momentálně tvorbu indikátoru vybuzení.
Našel jsem na webu spousty zapojení, ale žádné, které by mi vyhovalo.
Obracím se tedy na vás = zkušené, zda byste mi mohli pomoci s návrhem indikátoru.
Mám zdroj sym. napětí +- 12V v aktivním repro boxu.
Udělal jsem si animaci, jak bych si panel (s indikací) představoval - viz. níže.
Něco podobného jsem našel, ale samozřemě jednodušší - bez zapojení diod do série a docílení rozvěcování celých sloupců.
Měl by někdo nápad, jak to postavit...?
----------------------------------------------------------------------------------------
ANIMACE UPRAVENA
- Přílohy
-
PP.gif- (8.5 KiB) Staženo 785 x
VU průběh je určitá konvence, jak prodloužit krátké modulační špičky aby je člověk zaregistroval líp. Na webu termín VU-meter, logarithmic LED indicator, sound level meter atd.. Myslím se to řešilo dřív i na EB.
Nulový signál - tma
Hodnota max. hlasitosti - svítí (bliká) vše až po červené
Něco podobného zde - http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Zacatecnici/ART530-Indikator-vybuzeni-reproduktorovych-soustav.html
na str. 17 máš přímo aplikaci pro připojení k PA.
Crifodo píše:http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/M/3/9/LM3915.shtml
na str. 17 máš přímo aplikaci pro připojení k PA.
Díky. Ale nejsem tak zkušený a neposkládám si z toho úplné schéma.
Datasheet je to pěkný, ale v mojí situaci mi moc nepomůže...a navíc jsem z toho schématu došel k dojmu, že není na sym. napětí...
V reproduktorové soustavě přece máš jen střídavý signál, tak to chce napájení přímo z audiosignálu, ať do bedny netaháš ještě napájecí vodiče.
Takto se to řešilo v roce 1978:
Zajímavá reproduktorová soustava od strany 36
Nebo do bedny přiveď nějakých 12V proti kostře a dej tam 2 kusy AN6884 nebo ekvivalent - tyhle šváby se dávaly do bedýnek rozkládacích jezevčíků prodávaných na poutích a tržnicích jako barevná hudba. Mají logaritmické zobrazení 5 úrovní, vestavěný detektor a zpožďovacím kondíkem si zvolíš rychlost reakce.
marra kde je psáno že musíš použít obě větve toho napájení? těch pár desítek mA snad ten zdroj nevyvedou z míry. V datasheetu máš všechno, chce to trošku vlastní námahy, máš to už skoro pod nosem.