Měnič pro elektrárnu
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten 1kVA je ale pro 12V moc, potečou tam příliš velký proudy na to, aby to bylo rozumně vyrobitelný.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Asi pro tenhle výkon chce použít modulovaný plný můstek, pořád zapomínám, že se bavíme o 1kVA a ne o měniči pro oběhový čerpadlo...
Odoberať 1kW z 12V ešte nie je až taký problém, tie prúdy sú síce veľké, ale človek s nimi musí počítať a baterky na to dimenzovať...
feliz_navidad - to som si nevšimol že to je riešené ako píšeš, tak sa pustím do študovania, ale IGBT na 50kHz, no neviem neviem
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Schema není, musím to někdy obkreslit z desky, ale ten princip je myslím jasnej.
Re: Měnič pro elektrárnu
taz píše:zevl píše:Ahoj bastlíři![]()
měl bych takovou otázečku. Sháním nějaké schéma měniče z 12V na 230V sinusového průběhu. Kdyby jste někdo o něčem věděl, napište prosím, budu vděčný za všechny radyděkuji..
Zajdi si do jakékoliv firmy, co dělají fotovoltaické elektrárny, jsou jich mraky, ty měniče se tam běžně dodává
Dělám do fotovoltaiky. Nedávno jsem otevřel střídač Solarmax S6000 a SOLUTRONIC Solplus 50. Ten Solarmax už tu nemám, ale SOLUTRONIC mi tu ještě leží. Pokud chcete napsat seznam polovodičů co tam jsou, tak bych se na to mohl mrknout, když zůstanu déle v práci. Prozatím foto z mobilu.

- feliz_navidad
feliz_navidad píše:Nemáš od nich schémata? V tom solutronicu se válí buď kondenzátor nebo NTC, takže předpokládám nějaký servisní zásah? Nebo ti to vypadlo při focení z mobilu
jj máš dobré oči
Schéma bohužel nemám.
- feliz_navidad
feliz_navidad píše:Máte už dostatek starších instalací aby se dalo říct, které měniče patří mezi poruchovější?
Starší moc ne. Začali jsme minulý rok v září. Namontoval jsem osobně dva SolarMax a dva Solutronic. Fungují dobře, zatím žádná porucha, až na tu vypadnutou součástku. Záruka na střídač je 5 až 12 let, podle toho jak si kdo připlatí. Solutronic se mi zdá být lepší, ale příště už budeme montovat jen KOSTAL PIKO, ty jsou 3 fázové.
Pokud chcete někdo schéma tak si u nás objednejte elektrárnu.