Úprava digitální váhy.
Moderátor: Moderátoři
Svítí? Připočítám si 0,02g.
Nesvítí ? Nepřipočítám nic.
Nebo naopak, podle smyslu změny.
Vnější zdroj připojuješ na kontakty od baterek, nebo to má konektor pro adaptér? Nic tam o něm nepíšou.
Jestli jen připojuješ zdroj na kontakty baterek, tak jak velké tam pouštíš přesně napětí? Možná pár desetin navíc by pomohlo.
A kutilmile - nelituju tě
Váhu na mince jsem koupil, protože jsem začínal u černýho prachu a protože originální váhy na střelný prach jsou několikanásobně dražší a já jsem už v důchodu (stašek) a proto i to přebíjení. Běžná munice 8x57JS do Mauserovky je cca za 20 Kč ta nejlevnější za kus. Přebiju to za 7. Když vystřílím 50 ks, tak to leze do peněz i tak. A navážka musí být opravdu přesná, na setiny gramu. Střílím sice jen rekreačně pro radost, ale terč jak po zásahu z brokovnice by mi tu radost nepřinesl. No ale stejně, pokud se mi to nepodaří otevřít, tak úpravu žádnou neudělám. Odšrouboval jsem zespodu 2 šroubky, uvolnilo se to, ale od sebe to nejde. Budu si lámat hlavu dál.
Stasku, když to leze do penze (finančně), co zkusit rekreační lukostřelbu? Zlepšíš fyzičku, okolí ztichne, váhu můžeš pověst na skobu
Crifodo - kulka se do nábojnice nepertluje, ta se jenom zalisuje - nábojnici je předtím potřeba překalibrovat přetažením takového speciálního kroužku nebo s pomocí speciální matrice na přebíjecím lisu - do ní se patrona vmáčkne, tím se nepatrně zmenší průměr krčku a následně zalisovaná kulka drží samosvorně. Kdo chce mít patrony vlhkuvzdorné, tak jak kuli, tak zápalku ještě zalakuje slabounkou vrstvičkou celonového nebo zaponového laku (znají modeláři). Odpor kule při jejím opouštění nábojnice je zanedbatelný s odporem, který kuli klade zákrut vývrtu - takže tady žádná kouzla nehledej - daleko větší vliv na výslednou rychlost má třeba teplota a vlhkost náplně v okamžiku výstřelu.
Jinak střílet chodím se známým, bo zbroják ani zbraň v současné době nevlastním - spolu taky přebíjíme munici a občas se pěkně vyblbnem při testování nové šarže kulí nebo prachu. Ale střílení a balistika není o papírech...
Kdysi někde v AR byla váha na principu zatěžování kmitačky repro, při vhodném nasazení µP a šikovném sw by to mohlo indikovat přesně podle potřeb střelce, jen by sis zadal druh munice a ono ti to rovnou bude počítat počet kusů a hlídat skladové zásoby bezdýmného prachu...
Tak ještě zkus zvednout napětí na cca (3,3 -3,5)V. Třeba to má uvnitř nějaký low drop stabilizátor a je na hraně a nemá z čeho brát. I když to je jen takový výkřik do tmy.stasek píše:Napájecí napětí je 3,08V a nepohne se při změně osvitu. Vnější zdroj mám připojenej na kontakty pro baterky, konektor na vedlejší napájení to nemá.
...
Je to divné, kdyby mělo u numismatické váhy záležet na stavu baterek, tak by se mohli numismatici kvůli rozporům nakonec i poprat.
Možná je to vadný kus.
Taky je v prospektu takový divný popis kolem napájecího napětí baterek, jako by tam měly být články 2x 3V , celkem 6V. Nějaké stříbrné....
To je asi blbost, co?
Crifodo píše:už to začínám chápat, speciální váha, speciální lis, cesty za nákupem surovin, lakování, čas který se "nekalkuluje"... aneb NECHCI TU SLEVU ZADARMO...
Crifodo, ten lis se dá poměrně běžně sehnat - pokud tedy víš kde. A ano, je to velice specifický kus vercajku, pro jiné účely těžko použitelný. Jde o to, že laborace musí být přesná (toleranční pole je menší než 0,5% - jinak to nemá cenu dělat doma) a přitom bez speciálního jednoúčelového nářadí v této přesnosti jednoduše neuskutečnitelná. I při těchto všech nárocích se koupě a provoz takového nářadí vyplácí - u pistolových patron (třeba jeden z nejrozšířenějších nábojů 9x19 Luger) to "trvá" než si místo nákupu hotových takto sám vyrobíš zhruba 1000 nábojů, u puškových (které přebíjí Stašek) je návratnost rychlejší - a pak už doslova střílíš za levno. Suroviny (zápalky, prach i střely) koupíš v každém lepším krámě se zbraněmi, za tím daleko jezdit nemusíš - a ten lis Ti tam objednají taky. Zbytek už je jen o šikovnosti a opatrné a pečlivé práci.
Zato ta váha ubastlená z většího repráku vyšla tuším původně v německém Elektoru a já někde mám překlad včetně schématu a klišé DPS... Pokud by byl zájem, pohledám a oskenuju...
možná by to bylo schůdnější než nějaká úprava neupravitelného.