Oprava tiskárny CANON 3820 - renovace ozubených koleček.
Moderátor: Moderátoři
Oprava tiskárny CANON 3820 - renovace ozubených koleček.
Na dvou tiskárnách jsem provedl opravu odlomených čepů. Zatím to funguje, ale životnost renovace ještě namám ověřenou (funguje to 2 týdny).
Rád zveřejním postup renovace i s fotografiemi, pokud bude zájem. Renovace není pro profesionální opravny, lidská práce je drahá. Pro bastlíře ideální možnost jak levně tiskárnu při odlomení čepů znovu zprovoznit.
Může mi někdo nabídnou 1 až 2 páry vadných ozubených koleček, zkusil bych na nich technologii opravy ještě vylepšit, abych mohl dát záruku i za životnost opravy.
- Prosím o nabídku vadných koleček.
- Kdo má zájem o návodku na opravu-napište v odpovědi. Pokud nebude zájem, je zbytečné plýtvat místem na serveru a mým časem na popis postupu opravy.
- Poraďte mi jak se zde mohou zveřejnit fotky opravy, abych to nemusel hledat a zkoušet.
- Při poruše koleček tiskárna nezaparkuje hlavy na gumových miskách proti zasychání inkoustu. Podařilo se mi zprovoznit modrou a červenou barvu "procucnutím trysek" vývěvou z injekční stříkačky. Žlutá barva ještě stávkuje. Kdo ví jak na zaschnutí inkoustu nejlépe?
Návod na rozebrání tiskárny najdete na "http://3820.servishp.cz".
Bastlíře zdraví Brožíček.
Jinak co se týče renovace tiskárny,tak můj názor je,že při dnešních cenách nových inkoustových náplní je pomale lepší koupit celou tiskárnu,natož se s ní opravovat.Nevím co je ta canon zač,já ji neměl,možná že je dobrá nebo drahá,tak se vyplatí opravovat,ale já už osobně jednu tiskárnu HP vyhodil.Když vezmu že lacinší jdou pořídit kolem 1500Kč a náplně stojí většinou obě kolem 1000Kč a výš,tak není co řešit.
kolec
Inak moja frajerka ma doma lacu lexmarku na to co to stalo aj so skenerom to tlaci dobre ale ked sa to 2 tyzdne nepouziva zaschcne cartriche. Ja ro rozchodim tak ze vreckouku namocim v horucej vode trosku pretrem hlavu a je to.
Jinak se omlouvám za typ tiskárny, je to HP 3820 a ne CANON 3820. To je tak když mám doma dlouho tiskárnu CANON BJC240 a k ní krátce nefunkční darovanou HP3820, na které jsem pro její zprovoznšní řešil opravu koleček.
Chtěl bych zde umístit fotky poškozených a opravených ozubených koleček a k tomu dát krátký popis, ale zatím nevím, jak sem obrázky JPG vložit.
Jaký je postup pro vložení obrázku do této diskuze.
ten stejný problém
Brozicek píše:Chtěl bych zde umístit fotky poškozených a opravených ozubených koleček a k tomu dát krátký popis, ale zatím nevím, jak sem obrázky JPG vložit.
Jaký je postup pro vložení obrázku do této diskuze.
Jeden z postupov je: obrazky das niekam na web a potom pred a za adresou toho konkretneho obrazku stlacis tlactko Img (su hore, ked pises prispevok). Ak som to nepopisal zrozumitelne,ozvi sa.Vysvetlim detailnejsie