monitor Nokia 446C (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
monitor Nokia 446C (přesunuto)
Re
Jinak obrazovka normálně žhaví a naměřil jsem toto Uk=100V, Ug=1V. Ug2=250V. Je to sony trinitron ale nemám představu jestli jsou to správné hodnoty nebo ne.
Původně se občas nezapínal ze stand-by modu a pak se nezapnul vůbec, ale když se zapnul tak šel dobře. Pak nějaký rok lítal po servisech a ležel na skříni až jsem jej otevřel já. V těch servisech jej ani neotevřeli, jen rozlámali skříň a když vyděli že uvnitř je zakrytý plechy ani je neodmontovali.
Hlavní deska byla plná studeňáků okolo řídícího procesroru, tak jsem je proletoval a už naskakuje dobře, ale nesvítí. Mohlo by to být od otřesů při dopravě? Jestli se třeba něco neuvolnilo a špatně nebudí obrazovku.
Nikdy jsem nic takovýho nedělal, jak bych poznal vydný RGB - mimichodem je pro ně extra plošňák mimo hlavní desku a je na velkým chladiči.
-
Straw
-
plošný spoj
Dodré by bylo na to mít osciloskop - člověk hned ví na čem je.
plošný spoj píše:Pokud nechybí VN je tu možnost poškození procesoru zajišťující buzení horizontálu a vertikálu. Ten obvod bude nějaký TDA ... ze kterého poleze H out a V out. Před nedávnem jsem měl v rukou DELL P790 - kopie NOKIE a byl tam mimo jiné vadný tento šváb - měl skrat mezi +5V a zemí. Na netu si stáhni datasheet toho čipu a pak jen měřit a měřit.
Dodré by bylo na to mít osciloskop - člověk hned ví na čem je.
Neviem ci je tu pouzity iny sposob ako vyrabat VN nez z horizontalnho koncaku
Proti osciloskopu nie som,ale ci bezi vertikal sa da zistit aj bez neho. Ved ak je OK tak vychylovacky vydavaju svoj typicky zvuk a na zistenie ci to tak je stacia aj usi. Ci nie ?
Ja by som to tipoval skor na signalovy procesor alebo cosi na doske obrazovky. Synchronizacne impulzy od PC zjavne chodia, inak by Ti monitor siel do ST-BY, takze zelena by bola cervena