Obnoveni dat z proste kopie ve W XP Home

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

V metadatach NTFS. Neviem, ako to presne funguje - ale zda sa mi, ze nie je mozne napriklad okopirovat subor tak, aby ostal zachovany vlastnik. Na toto je najlepsi UNIX alebo Linux, tam sa pod rootom da urobit vsetko (a mozno aj na tom NTFS).
Andrea

#17 Příspěvek od Andrea »

Aha, já jsem ty XPčka kopírovala na FAT32.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Tak tam je to jedno, tam ACL (ani bezpecnost) neexistuje :D
hafca

#19 Příspěvek od hafca »

Jestli zkopíruji složky Documents and Settings, Program Files a Windows, pak zkopíruji VŠE. A Windows se všemi instalacemi v nich musí chodit. Pokud to byla normální instalace a nezadávaly se nějaké jiné cesty pro instalovaný software. Dělám to tak několik let, jak jsem psal o kousek výš. Platí to ovšem jen pro jeden a ten samý počítač.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
keemo

#20 Příspěvek od keemo »

Pamatam si ze som si takto kedysi kopiroval systemovy disk (cely)-kupoval som vacsi HDD a nevedel som kedy sa dostanem k cistej instalacii.Tak som to prekopiroval komplet a doma to slapalo.Len neviem ako je to v pripade ked sa pc "zresetuje" softom dodavanym k PC...(obnova)
p32

#21 Příspěvek od p32 »

hafca píše:Jestli zkopíruji složky Documents and Settings, Program Files a Windows, pak zkopíruji VŠE.

Opravdu ?
Duvsan

#22 Příspěvek od Duvsan »

A čo registre. Nechápem, že to mohlo fungovať. Systém sa prenáša cez image.
hafca

#23 Příspěvek od hafca »

Pánové, nechápete věc, kterou jste nevyzkoušeli. Normálně to funguje. Přečtě si co jsem napsal o pár postů výš. Celá instalace Windows je jen v těch třech složkách. Nikde jinde. A jestli se nabootuji z druhého disku, pak na tom prvním je všechno jen jako data. A data jak známo se nechají bez problémů kpírovat. Odkukoliv kamkoliv. Jestli máte dva fyzické disky, vřele dporučuji, vyzkoušejte to. A jestli rádi zkoušíte hodně nvých programů nebo chodíte na stránky, které nejsou zrovna bezpečné, pak to oceníte.
Duvsan

#24 Příspěvek od Duvsan »

Nehádam sa, ale to by muselo znamenať, že položkou Windows sa prenesú i registre. Inak to chodiť predsa nemôže.
Burajko

#25 Příspěvek od Burajko »

hafca píše:Jestli zkopíruji složky Documents and Settings, Program Files a Windows, pak zkopíruji VŠE. A Windows se všemi instalacemi v nich musí chodit. Pokud to byla normální instalace a nezadávaly se nějaké jiné cesty pro instalovaný software. Dělám to tak několik let, jak jsem psal o kousek výš. Platí to ovšem jen pro jeden a ten samý počítač.

A co ntldr v roote startuje aj bez neho 8O
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
hafca

#26 Příspěvek od hafca »

Jestli mám nabourané Windows, pak ntldr ani nic dalšího z rootu disku nemusím mazat. Ten soubor ani nic dalšího se mi tam se zatím nabourat nepovedlo. :D . Ale překopírovat se dají i ty.
Napíšu to ještě jednou. Windows jsou v těch třech složkách, co jsem vypsal o kousek výš. NIC jiného z celého disku není potřeba mazat. Jen si před smazáním udělám zálohu pošty, adres a oblíbených položek. Ty potom opět jednoduše zkopíruji na správné místo. Disk neformátuji a tak nemám problém, kam zazálohovat všechno ostatní co tam je. Žádnou další zálohu dělat nemusím. Nic totiž neukládám do složky Documents and Settings. Všechno má své složky jinde, než tam.
Aby to celé takhle fungovalo musíš mít dva fyzické disky. Na obou normální instalaci Windows. Ta instalace se musí udělat separátně. To znamená, že druhý disk je při instalaci odpojený, tak aby ho Windows neviděly. Nestačí ho zakázat v jen BIOSu. Na jednom mám mám čistá Windows a na druhém komplet se vším, co potřebuji. Pak už jen záleží z kterého disku nabotuji. První se vždy přihlásí ja C: a druhý je pak jen obyčejný disk s daty, nic víc. A s těmi si můžu dělat co chci. Tedy je i mazat a místo nich dávat jiná data. V tomhle případě Windows se vším co pro svojí funkci potřebují.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“