Jednoduchý antivir pro WinMe a pomalý NB.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Jednoduchý antivir pro WinMe a pomalý NB.

#1 Příspěvek od jjilek »

Hledám tipy pro jednoduchý antivirový program pro WinMe s minimální potřebou operační paměti a pomalý procesor. Mám subnotebook Toshiba Libretto 50CT (větší pohlednice). Má bohužel malou op. paměť 32MB a procesor 50Hz. Nejede v tom rozumně Avast ani AVG, jsou moc ukecané. Z běžných programů jde slušně NOD 32, ten je ale nekřesťansky drahý (1200Kč/rok), což je pro občasné použití skutečně moc peněz. Nemá někdo jiné tipy? Zkoušel jsem i ClamWin, ale je nějaký podivný a AVS se mi nepodařilo nainstalovat. Většinou se programy kousnou při skenování. Díky za tipy.
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

Nejsvižnější a paměťově nejméně náročný antivir je žádný antivir. Ale chce to dodržovat určitou kázeň.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Díky, to vím také, ale je až řádový rozdíl v rychlosti skenování 4 nebo 40 hodin! samozřejmě na úkor spolehlivosti. Ale je lepší něco než nic. NOD je kvalitní a jede kolem 4 hodin, AVG přes 40 hodin na stejném HW a SW! Podobný poměr je při spouštění Windows.
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Podle mě jako první bys měl změnit ty Windows. Ty co tom máš byly nejmíň povededený. Být tebou vrátil bych se raděj k W98. Určitě to pojede to líp než s tím co tam máš.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Čo Avira (len hádam)?
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

hafca píše:Podle mě jako první bys měl změnit ty Windows. Ty co tom máš byly nejmíň povededený. Být tebou vrátil bych se raděj k W98. Určitě to pojede to líp než s tím co tam máš.

Mohu Tě ubezpečit, že pokud provedeš všechny updaty pro Win Me, tak se mohou i co se týká spolehlivosti, W98 schovat. ME nepadají, jsou přívětivější a pohodlnější než Win98SE.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ale zeru viac pamate - pod 64MB neodporucam.
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Přesně tak, jsou rozežranější, na všechno. Byl to nejmíň povedený systém, stejně jako Visty.Ty W98 udělají stejnu práci, ale s menšími nároky. To platí zvlášť pro HW slabší stroje.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

No, já bych netvrdil, že ME jsou lepší než W98. Dovolil bych si tvrdit, že W98 udělají daleko víc práce na slabé sestavě PC/NB než ME s menšími nároky a za méně korun. Ale to je spíše taky diskuse o způsobu vyladění nebo spíše nastavení obou systémů.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, na WIN98SE je hromada vychytávek, o kterých si před 10 lety mohly nechat jen zdát.

Např. univerzální podpora USB bez shánění ovladačů, změny vzhledu, vylepšení výkonu (pro stroje s 64MB paměti) a z ME se dá použít třeba lepší defragmentace disku atd.

http://www.winpack.org
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Devo70

#11 Příspěvek od Devo70 »

Na doskách s Intel chipsetom funguje podpora USB prefektne, na Via vôbec (aspoň v mojom prípade). Práve kôli tejto USB nepodpore som bol nútený prejsť na WinME.
pocitujlasku

#12 Příspěvek od pocitujlasku »

a co takto tam skusit nainstalovat win 2000. na starsich pc behaju svizne a su to (podla mna) jeden z naj win na starsie pc
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Na W2K treba aspon Pentium II a 128MB RAM. Inak je to uplne nepouzitelne.
hafca

#14 Příspěvek od hafca »

jjilek
Potřebuješ on-line hlídání tím antivirem? Jestli ne, pak zkus oba dva které jsi zmiňoval nainstalovat s tím, že všechno hlídání vypneš. Vyber si ten rychlejší a je to. Budeš skenovat jen když potřebuješ a při práci tě nebude nic brzdit. Při základní opatrnosti se to dá aplikovat i když se připojíš na Internet.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jjilek »

Tak to taky teď dělám. Mám tam NOD 32, ale jen na občasné skenování. Ale i jeho aktualizace je pomalá. AVG a AVAST nejdou ani nainstalovat. Dal jsem si tam Word 97 a PCMCIA WiFi, slušně se s tím na cestách dá něco najít a vyřídit si poštu. A víc nepotřebuji. Pomohl by nějaký Linux? :) :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“