Rozdilna rychlost netu KABEL kontra WIFI
Moderátor: Moderátoři
Rozdilna rychlost netu KABEL kontra WIFI
- Přílohy
-
typ_routeru.jpg- (26.37 KiB) Staženo 108 x
-
Typ_karty.jpg- (95.92 KiB) Staženo 116 x
-
pres_wifi.jpg- (85.93 KiB) Staženo 136 x
-
pres_sitovy_kabel.jpg- (86.04 KiB) Staženo 175 x
Osobně jedu na wifi 2,4Ghz b/g a nepoznám na 5Mbit rozdíl rychlosti kabel - wifi. Až pokud stahuju něco z vlastního NAS tak jde poznat rozdíl, ale tam jsou rychlosti poněkud jinde
rezis píše:To záleží na síle signálu. Obecně dávat wifi do PC je prasárna. On to každý přisune nadoraz ke zdi a pak je problém.
Osobně jedu na wifi 2,4Ghz b/g a nepoznám na 5Mbit rozdíl rychlosti kabel - wifi. Až pokud stahuju něco z vlastního NAS tak jde poznat rozdíl, ale tam jsou rychlosti poněkud jinde
Signal vynikajici. Nechtel tahat 35 m kabelu, proto to resil takto.
když vyjdu z toho, co tu už je:
- změň operační kanál routeru (je možné, že na stejném kanálu jede víc routerů v okolí, zarušený kanál)
- zkontroluj, jestli není nastavené omezení přenosové rychlosti pro wifi
- nastav šifrování WPA nebo WPA2 (WEP toho už dnes moc neschová a jen zdržuje)
- koukni do seznamu jmen sítí, jestli náhodou několik sousedů nepoužívá stejné jméno, například "doma" nebo "workgroup". Ať máš jistotu, že se wifi karta připojuje na vlastní router a ne na cizí.
Samozřejmě při výběru jména musíš počítat s tím, že jméno sítě bude viditelné i zvenčí, tak bacha na dobré mravy.
- nastav na routeru režim DHCP server a omez rozsah přidělovaných IP adres třeba na 5
A dej vědět.
U mne to vypadá s routerem Straight Core WRT311 takto:
(wifi 802.11bg)
(LAN100)
(čerstvější nemám, nejsem zrovna ve své síti)
Re: Rozdilna rychlost netu KABEL kontra WIFI
Trápil jsem se s něčím podobným, mám doma více notebooků, jeden jel přes WiFi OK, druhý tak max do 1Mb down, a ten třetí skoro vůbec. Nakonec se ukázalo, že vzájemné kompatibilita existuje možná na základní úrovni 802.11x, ale ne u všech možných fičur které jsou k tomu nabaleny.jave píše:.... Dekuji za kazdy help
V mém případě dokonale pomohlo když jsem ve svém 3Com routeru vypnul v nastavení Wireless funkci WMM (Wireless MultiMedia). Asi se tam nějak hádaly protokoly.
Ale může, ten první výsledek je přece přes wifi 802.11g, ale to je asi tak maximum, co dovolí. Podotýkám, že mimo notebook, na němž jsem rychlost testoval, byly současně na téže wifině připojené ještě jeden NB a jeden I-pod či co to mladej má (ale zřejmě současně nekomunikovaly nebo aspoň ne nijak divoce).rezis píše:Tak to je hodně pěkné připojení. Samzřejmě v těchto rychlostech už to wifi zvládat nemůže.Hill píše:U mne to vypadá s routerem Straight Core WRT311 takto: