Zdroj LCD Philips S Q522.1E LA

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Zdroj LCD Philips S Q522.1E LA

#1 Příspěvek od mi-ro »

Mám do opravy LCD PHILIPS s nefunkčním pulzákem. Je to zdroj se zvláštním zapojením primární části, jeden konec prim. vinutí je do mínusu-zem, druhý je přes kond na emitor a kolektor dvou trandů, jeden připojuje střídavě na plus a druhý na mínus. Tyto dva fety jsou řízený SMD DDA001BG. Prostřelený není nic, napájení IO je 12V, anodový 300V se na chvíli objeví a protože se zdroj nerozjede, PC to po chvíli vypne. Schema a datashet k tomu IO nemůžu vygooglit ani jinde sehnat. Nemáte někdo? dík za pomoc
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

http://www.turuta.md/PSU/Q5221ELB.pdf

Vyzera to byt podobne ako NCP1396.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

JJ vypadá to že je to ono. Nevím co stím dělali ale byl proražený fet v obvodu kompenzace účiníku, obvod jsem vyřadil, bez něho by to mělo chodit. Ale zdroj nenabíhá. Žádnej další control nebo error do zdroje nejde. Měl by nastartovat po přivedení VCC ON 12V. Zbývá už jen ten DDA001. Netušíš jestli je někde dostupný?
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

mi-ro píše:Zbývá už jen ten DDA001..

DDA001 je zákaznická verze kontroléru od ONSu, zřejmě vyrobená jen pro Deltu. Datový list běžně není k dispozici a obvod ani volně nekoupíš.

Killroy
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Podla nazvov tych signalov som nasiel NCP1396 - ale neviem, nakolko je to zhodne (a ci sa da zohnat).
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

NCP1396ADR2G se dá kusově objednat v Aswu nebo i v TME, ale není skladem a bylo by to asi na dlouho..

Killroy
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Tak opět o další krok dál. Zdroj je OK, chyba v kontrole anod. napětí na pinu 5, podle katalogu musí být 1V. Dělící odpory jsou OK. Tak buď má IO svod. Po umělým zvýšení na pinu 5 se zdroj rozběhne. Je možný aby obvod pro kompenzaci účiníku s IC a Q 801 zvyšoval anodový napětí? Viz http://www.turuta.md/PSU/Q5221ELB.pdf
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Neviem, co myslis anodovym napatim, ale aktivne PFC byva zvysujuci menic s vystupnym napatim tak 370V.
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

Jasně, anodový napětí je výraz z dob elektronek, myslím tím hlavní napájecí napětí pro primár zdroje, zpravidla usměrněných 230V tedy cca 310V. To co píšeš odpovídá, pokud by tam bylo 370 tat to zdroj vyhodnotí jako ok a pojede. 310 se mu zdá málo a hlásí chybu. Nicméně jsem dělič pro kontrolu napětí "přepočítal" a zdroj naběhl a běží i na těch 310. Dík.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“