Mám do opravy LCD PHILIPS s nefunkčním pulzákem. Je to zdroj se zvláštním zapojením primární části, jeden konec prim. vinutí je do mínusu-zem, druhý je přes kond na emitor a kolektor dvou trandů, jeden připojuje střídavě na plus a druhý na mínus. Tyto dva fety jsou řízený SMD DDA001BG. Prostřelený není nic, napájení IO je 12V, anodový 300V se na chvíli objeví a protože se zdroj nerozjede, PC to po chvíli vypne. Schema a datashet k tomu IO nemůžu vygooglit ani jinde sehnat. Nemáte někdo? dík za pomoc
JJ vypadá to že je to ono. Nevím co stím dělali ale byl proražený fet v obvodu kompenzace účiníku, obvod jsem vyřadil, bez něho by to mělo chodit. Ale zdroj nenabíhá. Žádnej další control nebo error do zdroje nejde. Měl by nastartovat po přivedení VCC ON 12V. Zbývá už jen ten DDA001. Netušíš jestli je někde dostupný?
Tak opět o další krok dál. Zdroj je OK, chyba v kontrole anod. napětí na pinu 5, podle katalogu musí být 1V. Dělící odpory jsou OK. Tak buď má IO svod. Po umělým zvýšení na pinu 5 se zdroj rozběhne. Je možný aby obvod pro kompenzaci účiníku s IC a Q 801 zvyšoval anodový napětí? Viz http://www.turuta.md/PSU/Q5221ELB.pdf
Jasně, anodový napětí je výraz z dob elektronek, myslím tím hlavní napájecí napětí pro primár zdroje, zpravidla usměrněných 230V tedy cca 310V. To co píšeš odpovídá, pokud by tam bylo 370 tat to zdroj vyhodnotí jako ok a pojede. 310 se mu zdá málo a hlásí chybu. Nicméně jsem dělič pro kontrolu napětí "přepočítal" a zdroj naběhl a běží i na těch 310. Dík.