CTV2131 a vertikál s TDA8356

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Tak si to kup, nakresli schemu a zverejni... Len neviem, komu tym pomozes.
fero7

#17 Příspěvek od fero7 »

1."tak verím, že aj doporučovaná avel-makova ochrana to natrvalo nerieši" - prečo si to myslíš? Veď ani nevieš presne o čo ide. Veľmi veľa TV má tento modul osadený a dlhodobo nemá problém.
Samozréjme Ti nikto nezaručí že tento io už nikdy neodíjde! Vertikál odchdza bežne. Tak ako zdroje, VN, ....
Skús sa verejne opýtať tých čo to montovali, či majú problém alebo nie.
2. "Ak teda výrobca obrazoviek dospel k tomu, " - omyl, nie je to zalezitost vyrobcu obrazovky ale vyrobcu TV.
3. "tak zaradený filter pred vert. cievky je len akási "z núdze ctnosť" už do stávajúcich TV. " - Je to konštrukčná zmena na zvýšenie spoľahlivosti vertikálneho rozkladu.
4. "Ak by tento obvod definitívne poriešil tento problém, tak by ho výrobcovia v plnej miere aplikovali, " - uvedená úprava sa týka iba niktorých modelov. V čase výskytu problébov bola ich výroba dávno ukončená. Iné modely predtým ani potom tento problémy nemali.
5. "mala byť verejná, a nie urobiť z toho tabu" - Verejné sú financie, zbierky, domy, .... Informáciu o úprave dostali všetky autorizované servisy. Výrobca OVP, tak ako aj iní výrobcovia majú snahu o maximálne kvalitné zabezpečenie oprav svojích výrobkov. Nie je v ich zájme aby sa v TV vŕtali amatéri, laici, automechanici, murári alebo kuchárky.
a pre niekoľkých aj biznis.
Z rovnakých dôvodov výrobcovia voľne nešíria schémy, vstupy do SM, ....
Rovnako nikto nedostane schému auta, prevodovky, ....
Ak je problém s autom, tak sa každý dostaví do autorizovaného servisu. Vyrobcu ani nenapadne dať možnosť voľby zákaznikovi na opravu "samodomo".
Pre užívateľa je uživateľká príručka. Pre servis je servismanuál.
Rovnako aj lieky sú voľnopredajné a na predpis.
Neexistuje nič také, že zákazník si môže voľne kúpiť akýkoľvek liek a závisí už iba od neho či ho užije, ako ho užije, či si poškodí zdravie, ......
Žiadny argument: ja som si to zaplatil, je to na moje riziko, .....
Skus pouvažovať prečo to tak je.
A na záver: tú schému som na internete videl dávno. (Ale já ju nemám.)
To riešenie je elegantné. Snáď by si tam nerobil "vtáčie hniezdo".
stefan31

#18 Příspěvek od stefan31 »

Pokiaľ viem, pýtal som sa na príčinu vzniku tejto poruchy a nie na to, kde a čo si mám kúpiť. A z Avel-mak-u už teda vôbec nie. Patrím medzi tých, ktorí majú výhrady voči spôsobom tejto firmy. A pokiaľ si odpravil sedem TDA8356, ako si uviedol vyššie, tak to som teda rád, že nie som odkázaný na takýto servis. Spravidla si poradím aj sám, len som myslel, že sa táto(a nielen moja) závada predebatuje medzi tými, čo s tým prichádzajú bežnejšie do styku. Ale je tiež pravdou, že si tu prídu skôr na svoje takí, ktorí hľadajú napr.v TV RGB súčiastku, nevedia o ničom nič, lebo na googli nič nenašli...aj preto je tu čím daľej, tým menší záujem o prispievanie tých "skutočných" servisákov a pritom je jedno, či sa tým živia, alebo je to ich dlhodobé hobby. A že je to tak-nejak, svedčí aj to, kde sa dostal tento príspevok, skrátka kúp si modul, a najlešie z Avel-maku. Zaplať, a viac sa nestaraj....

Stefan31
fero7

#19 Příspěvek od fero7 »

Sory, nepochopil si to.
Z prvého príspevku je jasné, že ide o Tvoju telku.
Iba som ti chcel pomôcť. Ak chceš s tou telkou robit experimenty, tak ja Ti v tom pomáhať nebudem.
Teraz neviem prečo verejne klameš. Núkal som Ti ja kedykoľvek tento modul?
Nie, nikdy.
Je niekoľko možnosti kde sa dá tento modul kúpiť a aj lacnejšie. Dokonca si tu dostal aj potrebný odkaz. Tak o com točíš? V AV-ELmaku neobjednávaš, ale už vopred vieš že bude zle. Ako s tým modulom. Ašte ho nemáš ani si ho nikdy nemal, ale už vopred vieš že nebude dobrý.
Kľudne si ho objednat z Nedisu. Ale šup-šup. V stredu začína hokej.
Nevieš čítať, počítať alebo to robíš zámerne?
Písal som, že to bolo dávno. Vieš počítať? Tak pred cca 13 rokmi keď tieto telky boli ešte v plienkach.
Keď já som sa trápil s týmto problémom, tak sa žiadny modul ochrany nepredával a problém bol úplne v počiatkoch. Já keď som opravoval, tak som si naštudoval veľa rôzných hrubých kníh. Stovky-tisíce schém som si kupoval. Kupoval, nie kradol ani sťahoval zdarma.
Teraz je internet. Stačí ak natiahneš ruku so slovami "dajte mi to".
Mnohí sú leniví si to sami aj vygoogliť.
Pripomína mi to: Dajte mi lopatu, opriem sa už sám.
stefan31

#20 Příspěvek od stefan31 »

Áno, telka je moja, nie je jediná, takže pozerám....ale ešte na záver tohto príspevku len dodám...pred dvadsiatimi rokmi som kúpil SCHNEIDER STV7306M. Vtedy to bolo na našom trhu niečo nové, nakoľko sa jedná o použitý systém DTV2 v spracovaní signálu. Priznám, nebol som s ním dvakrát nadšený, hlavne nie pre samotné "mdlé" podanie obrazu. Niektoré funkcie mi neboli jasné, napísal som do Nemecka a požiadal o vysvetlenie, ktoré mi obratom zaslali. Neskôr odišiel do Nemecka druhý list s prosbou o zaslanie SM. Pomocou neho som nastavil TV podľa hodnôt tak, ako bolo uvedené, a už to bol iný obraz. A po týchto rokoch môžem povedať, že po vyfúkaní prachu, a drobných závad na RGB do dnešného dňa nemal TV poruchu zdroja, horizontálu, vertikálu... len som chcel tým povedať, že:
- nikto sa nezaujímal, či som renomovaná firma, alebo laik,
- v SM sú všetky potrebné info, vrátane vstupu so SM, ako aj potrebných hodnôt pre nastavenie TV, myslím tým zverejnením číselných hodnôt v SM,
- žiadna plomba na telke,

- takže žiadne "tajné" informácie, len iný prístup k zákazníkovi ...

....sa zároveň ospravedlňujem, že sa tento príspevok zviezol týmto smerom...

Stefan31
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

To stefan31
- nevím, co máš proti fero-vi, ale on teď píše jako servisák, ne jako obchodník (a má pravdu).
Když to nechceš koupit u něj v Avelmaku, tak co ti brání koupit si to u HOPERa? (to, - že nejsi servisák, ale "fušer" - HOPER by měl dodávat jen smluvním partnerům OVP, se smlouvou a ŽL) :cry:
Ale tento KIT není nic tajného - nakreslit sch. jeho zapojení, je otázkou tak 5-ti min. - tobě by se ale chtělo s tím (za těch 90,-Sk) drb*at?
Honza - kokúň

#22 Příspěvek od stefan31 »

ja proti nikomu nič nemám, TV už funguje, bez modulu. Ak sa závada v krátkej dobe zopakuje, skúsime modul. Všetko je možné, ale určite tu už nie.

Stefan31
Duvsan

#23 Příspěvek od Duvsan »

stefan31 píše:- žiadna plomba na telke,Stefan31

To ako - otvorím ho doma, podarí sa mi štrajchnúť kúskom drôtu tak, že to nie je poznať, som opatrný, takže na šróboch nie je nič vidieť a servis mi to zadarmo opraví? Asi preto tie blomby začali používať (a určite i Nemci). Ale je pravda, že pred dvadsiatimi rokmi to bolo s bastlérčinou trochu inak.

S tým modulom - čo konkr. vlastne rieši? V čom spočíva tá doplnková ochrana? Neverím, že by výboje v baňke indukovali do vertikálu.
Mysteri

#24 Příspěvek od Mysteri »

,,stefan31" - porovnávať telku, ktorá bola vyrobená pred 20-rokmi /prípadne aj inú elektroniku/ je trocho zcestné. Tá elektronika bola v tedy vyrábana ozaj kvalitne. Mimochodom, minulý piatok som opravoval ORAVU 445, r.v. 1992. Bola ešte origoš zaplombovaná, čiže toto bola prvá porucha. Závada: stuďák na sieťovom vypínači. Po preletovaní, TV O.K, rozmery O.K., obraz - ako by bola kúpená teraz, /zákaznik mal šťastie, že tam mal PHILIPS obrazovku/. Osadené ešte TESLA elyt. kond. A tieto Planáre mávam po 17-18 rokoch ako prvú poruchu niekoľko do roka :wink: Súčastná elektronika: úspech, keď to bez opráv vydrží 4 roky...
V ostatnom, čo Ti bolo odpovedané, súhlas s ,,ferom", najmä s jeho príspevkom o ,,4:11pm"
P.S. Ani Toyota teraz verejne nikde nezverejnila úpravu plynového pedálu, ale tú pružinu montujú v servisoch.... :lol:
Duvsan

#25 Příspěvek od Duvsan »

To ako nemám nárok vedieť, žo principiálne rieši tá ochrana? Inak podľa obr. tam je ozaj len pár cievok a nejaké diódy, teda asi nejaké ostré pulzy. Ale Aké??

Inak Tesla kondy boli ozaj kvalitné. Občas v dnešných strojoch vidieť značky Nichicon, Nippon, CapXon, Panasonic; ale čo chceš, keď tam máš Jamicon, SamWha, či tie žlté hnusy, neviem, ako sa volajú. A tým (a hriatím a chladením) je to dané. Tie telky proste mali rezervy, tzv. "hrošiu kožu".
stefan31

#26 Příspěvek od stefan31 »

... nebola predsa snaha porovnávať kvalitu práce, ale prístup ľudí v Nemecku k zákazníkovi....

...TOYOTA priznala chybu a za jej odstránenie nepýta ani cent...

a ešte k tomu vzťahu zákazník a firma:- s výnimkou cca jedného roka som sa tu nikdy neživil servisom akéjkoľvek elektroniky, je to výlučne moje hobby. Až teda na ten cca rok, kedy som servisoval v UK Xda mobily od HTC. A tam som videl a pochopil, aké miesto na rebríčku má zákazník ...

Stefan31
jogo

#27 Příspěvek od jogo »

Duvsan píše:Neverím, že by výboje v baňke indukovali do vertikálu.

Výrobca to jasne definuje v tech. správe ako výboje pri nabíjaní a vybíjaní obrazovky, ale aj ako špičky pri zapínaní a vypínaní TV.
Taktiež uvádza, že výrobca IO sa na margo tohto problému snažil vyrobiť niekoľko modifikácií tohto IO. Nakoniec sa predsa len muselo pristúpiť k úpravám v obvodoch TV, ktoré sa zavádzali do výroby postupne tak, ako sa vyvíjali. Preto existuje ix druhov chassis (ako som už písal v inom vlákne) a každému je treba sa venovať osobitne a jednoduchá montáž modulu nestačí.
stefan31

#28 Příspěvek od stefan31 »

to "jogo": - ďakujem...tak toto je skutočne prvá zmysluplná a podstatu veci vystihujúca odpoveď. Takže to bol dôvod, kvôli ktorému je aplikovaná "grafitová" vrstva aj pod vychylovačky....

Stefan31
fero7

#29 Příspěvek od fero7 »

Re:stefan31
Myslim, ze places na nespravnom hrobe.
Pred 20 rokmi si mohol 2x napisat list, nalepit znamky do zahranicia, ist na postu ....
Dnes mas problem napisat email vyrobcovi?
Aspon vidis ako sa doba zmenila.
Doba aj ludia.
P.s. Ja som tia telky nevyrabal. Tie moduly tiez nevyrabam.
stefan31

#30 Příspěvek od stefan31 »

od joga sa mi dostalo odpovede, ktorá mi úplne postačuje....ten zbytok ma nezaujíma ...

Stefan31
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“