CTV2131 a vertikál s TDA8356
Moderátor: Moderátoři
Samozréjme Ti nikto nezaručí že tento io už nikdy neodíjde! Vertikál odchdza bežne. Tak ako zdroje, VN, ....
Skús sa verejne opýtať tých čo to montovali, či majú problém alebo nie.
2. "Ak teda výrobca obrazoviek dospel k tomu, " - omyl, nie je to zalezitost vyrobcu obrazovky ale vyrobcu TV.
3. "tak zaradený filter pred vert. cievky je len akási "z núdze ctnosť" už do stávajúcich TV. " - Je to konštrukčná zmena na zvýšenie spoľahlivosti vertikálneho rozkladu.
4. "Ak by tento obvod definitívne poriešil tento problém, tak by ho výrobcovia v plnej miere aplikovali, " - uvedená úprava sa týka iba niktorých modelov. V čase výskytu problébov bola ich výroba dávno ukončená. Iné modely predtým ani potom tento problémy nemali.
5. "mala byť verejná, a nie urobiť z toho tabu" - Verejné sú financie, zbierky, domy, .... Informáciu o úprave dostali všetky autorizované servisy. Výrobca OVP, tak ako aj iní výrobcovia majú snahu o maximálne kvalitné zabezpečenie oprav svojích výrobkov. Nie je v ich zájme aby sa v TV vŕtali amatéri, laici, automechanici, murári alebo kuchárky.
a pre niekoľkých aj biznis.
Z rovnakých dôvodov výrobcovia voľne nešíria schémy, vstupy do SM, ....
Rovnako nikto nedostane schému auta, prevodovky, ....
Ak je problém s autom, tak sa každý dostaví do autorizovaného servisu. Vyrobcu ani nenapadne dať možnosť voľby zákaznikovi na opravu "samodomo".
Pre užívateľa je uživateľká príručka. Pre servis je servismanuál.
Rovnako aj lieky sú voľnopredajné a na predpis.
Neexistuje nič také, že zákazník si môže voľne kúpiť akýkoľvek liek a závisí už iba od neho či ho užije, ako ho užije, či si poškodí zdravie, ......
Žiadny argument: ja som si to zaplatil, je to na moje riziko, .....
Skus pouvažovať prečo to tak je.
A na záver: tú schému som na internete videl dávno. (Ale já ju nemám.)
To riešenie je elegantné. Snáď by si tam nerobil "vtáčie hniezdo".
Stefan31
Z prvého príspevku je jasné, že ide o Tvoju telku.
Iba som ti chcel pomôcť. Ak chceš s tou telkou robit experimenty, tak ja Ti v tom pomáhať nebudem.
Teraz neviem prečo verejne klameš. Núkal som Ti ja kedykoľvek tento modul?
Nie, nikdy.
Je niekoľko možnosti kde sa dá tento modul kúpiť a aj lacnejšie. Dokonca si tu dostal aj potrebný odkaz. Tak o com točíš? V AV-ELmaku neobjednávaš, ale už vopred vieš že bude zle. Ako s tým modulom. Ašte ho nemáš ani si ho nikdy nemal, ale už vopred vieš že nebude dobrý.
Kľudne si ho objednat z Nedisu. Ale šup-šup. V stredu začína hokej.
Nevieš čítať, počítať alebo to robíš zámerne?
Písal som, že to bolo dávno. Vieš počítať? Tak pred cca 13 rokmi keď tieto telky boli ešte v plienkach.
Keď já som sa trápil s týmto problémom, tak sa žiadny modul ochrany nepredával a problém bol úplne v počiatkoch. Já keď som opravoval, tak som si naštudoval veľa rôzných hrubých kníh. Stovky-tisíce schém som si kupoval. Kupoval, nie kradol ani sťahoval zdarma.
Teraz je internet. Stačí ak natiahneš ruku so slovami "dajte mi to".
Mnohí sú leniví si to sami aj vygoogliť.
Pripomína mi to: Dajte mi lopatu, opriem sa už sám.
- nikto sa nezaujímal, či som renomovaná firma, alebo laik,
- v SM sú všetky potrebné info, vrátane vstupu so SM, ako aj potrebných hodnôt pre nastavenie TV, myslím tým zverejnením číselných hodnôt v SM,
- žiadna plomba na telke,
- takže žiadne "tajné" informácie, len iný prístup k zákazníkovi ...
....sa zároveň ospravedlňujem, že sa tento príspevok zviezol týmto smerom...
Stefan31
- nevím, co máš proti fero-vi, ale on teď píše jako servisák, ne jako obchodník (a má pravdu).
Když to nechceš koupit u něj v Avelmaku, tak co ti brání koupit si to u HOPERa? (to, - že nejsi servisák, ale "fušer" - HOPER by měl dodávat jen smluvním partnerům OVP, se smlouvou a ŽL)
Ale tento KIT není nic tajného - nakreslit sch. jeho zapojení, je otázkou tak 5-ti min. - tobě by se ale chtělo s tím (za těch 90,-Sk) drb*at?
To ako - otvorím ho doma, podarí sa mi štrajchnúť kúskom drôtu tak, že to nie je poznať, som opatrný, takže na šróboch nie je nič vidieť a servis mi to zadarmo opraví? Asi preto tie blomby začali používať (a určite i Nemci). Ale je pravda, že pred dvadsiatimi rokmi to bolo s bastlérčinou trochu inak.
S tým modulom - čo konkr. vlastne rieši? V čom spočíva tá doplnková ochrana? Neverím, že by výboje v baňke indukovali do vertikálu.
V ostatnom, čo Ti bolo odpovedané, súhlas s ,,ferom", najmä s jeho príspevkom o ,,4:11pm"
P.S. Ani Toyota teraz verejne nikde nezverejnila úpravu plynového pedálu, ale tú pružinu montujú v servisoch....
Inak Tesla kondy boli ozaj kvalitné. Občas v dnešných strojoch vidieť značky Nichicon, Nippon, CapXon, Panasonic; ale čo chceš, keď tam máš Jamicon, SamWha, či tie žlté hnusy, neviem, ako sa volajú. A tým (a hriatím a chladením) je to dané. Tie telky proste mali rezervy, tzv. "hrošiu kožu".
...TOYOTA priznala chybu a za jej odstránenie nepýta ani cent...
a ešte k tomu vzťahu zákazník a firma:- s výnimkou cca jedného roka som sa tu nikdy neživil servisom akéjkoľvek elektroniky, je to výlučne moje hobby. Až teda na ten cca rok, kedy som servisoval v UK Xda mobily od HTC. A tam som videl a pochopil, aké miesto na rebríčku má zákazník ...
Stefan31
Duvsan píše:Neverím, že by výboje v baňke indukovali do vertikálu.
Výrobca to jasne definuje v tech. správe ako výboje pri nabíjaní a vybíjaní obrazovky, ale aj ako špičky pri zapínaní a vypínaní TV.
Taktiež uvádza, že výrobca IO sa na margo tohto problému snažil vyrobiť niekoľko modifikácií tohto IO. Nakoniec sa predsa len muselo pristúpiť k úpravám v obvodoch TV, ktoré sa zavádzali do výroby postupne tak, ako sa vyvíjali. Preto existuje ix druhov chassis (ako som už písal v inom vlákne) a každému je treba sa venovať osobitne a jednoduchá montáž modulu nestačí.