LG 42PQ3000 - servisní menu

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#16 Příspěvek od bu2520 »

ale já neřeším proč a nač , spíše to, kolik kdo měl z profíků kterým projdou desítky televizí rukama případů zásahů do SM od laiků a kolik z nich bylo fatálních. Teď jsem zrovna mluvil s jedním kolegou který dělá jenom telky cca 80-100 měsíčně a vzpomněl si na jedinný případ za posledních pět let. A nebyla to fatální chyba , prý si zakázal zvukovou normu. Tak chci vědět jak velký je to problém, že je okolo toho taková histerie.
kozoka

#17 Příspěvek od kozoka »

tak vytahnu turecké 100 hz Chassis Beko 22.1.

v tomto modelu je tolik nastavení že i profík by si nevěděl rady
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Jde o více rovin:
- vadu hardware je třeba opravit, a to dřív, než s sebou vezme něco jiného
- pokud by šlo v SM projev závady korigovat, obvykle tím dojde k rychlejšímu rozšíření závady a dražší opravě, naštěstí:
- naprostou většinu poruch stejně nelze pomocí SM řešit, často není třeba do něj vstupovat ani po opravě HW, je tedy zbytečné SM vůbec otevírat
- uživatel do SM nepotřebuje vstupovat, potřebu mu někdo nabulíkuje, že tím může ušetřit za servis. Trvám na tom, že neušetří.

To jsou hlavní důvody, proč se neznalému uživateli na potkání nevykecává vstup do SM.

Na druhou stranu mě zaráží, že by výrobce vybavoval přístroj USB zásuvkou, když v SM zakazuje její použití. Logiku by přece mělo, kdyby ušetřil tu zásuvku, a proto zakázal příslušnou funkci.
kozoka

#19 Příspěvek od kozoka »

Ona tam ta USB zásuvka je, ale pouze pro servisní učely. Druhá USB na boku přístroje není. Co jde akorat tak aktivovat u LG, je přehrávání DIVX Videí
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“